


Ahvenet uunissa – lusikoi mausteeksi timjamivoita & herkuttele uusien perunoiden kanssa
1 h 0 min
Ahvenet valmistuvat uunissa helposti. Tarjoa timjamivoilla silatut kalat lämpiminä uusien pottujen ja hapokkaan vihersalaatin kanssa. Kokonaisena valmistettu kala on ihanan helppoa kesäruokaa! Puolen kilon ahvenesta riittää syötävää yhdelle nälkäiselle.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
kokonaista ahventa (á noin 500 g) tai useampi pienempi
1 dl
suolaa
1 l
vettä
Timjamivoi
150 g
huoneenlämpöistä voita
1
limen kuori
½ rku
timjamia
Vuokaan
limen paloja
timjaminoksia
mustapippuria
Ahvenet uunissa – ohje:
- Tee suolaliuos. Sekoita desi suolaa litraan kylmää vettä. Ei haittaa, jos kaikki suola ei liukene.
- Suomusta ahvenet, perkaa suolet ja poista kidukset. Pyyhkäise kalat paperilla ja viillä kalojen kylkiin muutama viilto. Pane kalat suolaliemeen noin 20 minuutiksi.
- Pese ja raasta limen kuori ja hienonna timjami. Vatkaa kuoriraaste ja timjami voihin.
- Ota kalat pois suolaliemestä. Valuta hetki ja kuivaa talouspaperilla. Aseta kalat leivinpaperin päälle uunivuokaan. Lusikoi timjamivoi kalojen sisään ja viiltoihin. Pilko lime lohkoiksi uunivuokaan ja riivi loput timjamit kalojen päälle. Rouhaise pippuria pintaan.
- Paista kalat 225 asteessa, mieluiten grillivastuksella noin 20 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä ja saaneet paahteista väriä pintaan. Valele kaloja liemellä paistamisen aikana kerran tai kaksi.
Vinkki: Näin nyljet ahvenet helposti
Ahvenen nylkeminen onnistuu helposti tavallisella juuresveitsellä. Katso videolta kokki ja kalamies Henrik Rehbinderin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat