Ahvenet uunissa – lusikoi mausteeksi timjamivoita & herkuttele uusien perunoiden kanssa
1 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
Ahvenet valmistuvat uunissa helposti. Tarjoa timjamivoilla silatut kalat lämpiminä uusien pottujen ja hapokkaan vihersalaatin kanssa. Kokonaisena valmistettu kala on ihanan helppoa kesäruokaa! Puolen kilon ahvenesta riittää syötävää yhdelle nälkäiselle.
5
Kuvat
Julkaistu 10.6.2021

Ahvenet uunissa – lusikoi mausteeksi timjamivoita & herkuttele uusien perunoiden kanssa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4kokonaista ahventa (á noin 500 g) tai useampi pienempi
- 1 dlsuolaa
- 1 lvettä
Timjamivoi
- 150 ghuoneenlämpöistä voita
- 1limen kuori
- ½ rkutimjamia
Vuokaan
- limen paloja
- timjaminoksia
- mustapippuria
Ahvenet uunissa – ohje:
- Tee suolaliuos. Sekoita desi suolaa litraan kylmää vettä. Ei haittaa, jos kaikki suola ei liukene.
- Suomusta ahvenet, perkaa suolet ja poista kidukset. Pyyhkäise kalat paperilla ja viillä kalojen kylkiin muutama viilto. Pane kalat suolaliemeen noin 20 minuutiksi.
- Pese ja raasta limen kuori ja hienonna timjami. Vatkaa kuoriraaste ja timjami voihin.
- Ota kalat pois suolaliemestä. Valuta hetki ja kuivaa talouspaperilla. Aseta kalat leivinpaperin päälle uunivuokaan. Lusikoi timjamivoi kalojen sisään ja viiltoihin. Pilko lime lohkoiksi uunivuokaan ja riivi loput timjamit kalojen päälle. Rouhaise pippuria pintaan.
- Paista kalat 225 asteessa, mieluiten grillivastuksella noin 20 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä ja saaneet paahteista väriä pintaan. Valele kaloja liemellä paistamisen aikana kerran tai kaksi.
Vinkki: Näin nyljet ahvenet helposti
Ahvenen nylkeminen onnistuu helposti tavallisella juuresveitsellä. Katso videolta kokki ja kalamies Henrik Rehbinderin ohje!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Mausta ja paista! Rapeat pikkuahvenet ovat helppo sormiruoka aloittelevalle kalankäsittelijälle – poimi kokki Henrik Rehbinderin resepti
Maku

Lehtikaali-ahvenrullat – raikas kalaherkku vaatii vain vähän vaivaa ja on silti täynnä makua!
Kotivinkki

Kesäpöydän marinoidut ahvenet – kypsytä etikassa ja mausta!
Kotivinkki

Maukkaat kvinoa-ahvenpihvit saavat kaverikseen raikkaan kurkku-minttukastikkeen
Kotivinkki

Fisut ja ranut ahvenesta ja bataatista – onkiretken maukas palkinto
Maku

Tico tico, mikä ahventaco! Helpot kalatacot onnistuvat myös mökillä
Maku

Paholainen pukeutuu paprikaan – Itse tehdyn paprikapeiton alla paholaisen ahvenet pysyvät herkullisen mehevinä
Maku

Kalakeitto – helppo ja vaivaton kirkaslieminen suosikkisoppa
Kotivinkki

Kalakukkokääretorttu – voitko uskoa, että kalakukon voi kierittää myös kääröksi? Tekeminen on yhtä helppoa kuin kääretortun tai korvapuustien rullaaminen!
Maku