5(1)
Ahvenet uunissa – lusikoi mausteeksi timjamivoita & herkuttele uusien perunoiden kanssa
1 h
Ahvenet valmistuvat uunissa helposti. Tarjoa timjamivoilla silatut kalat lämpiminä uusien pottujen ja hapokkaan vihersalaatin kanssa. Kokonaisena valmistettu kala on ihanan helppoa kesäruokaa! Puolen kilon ahvenesta riittää syötävää yhdelle nälkäiselle.
10.6.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
4kokonaista ahventa (á noin 500 g) tai useampi pienempi
1 dlsuolaa
1 lvettä
Timjamivoi
150 ghuoneenlämpöistä voita
1limen kuori
½ rkutimjamia
Vuokaan
limen paloja
timjaminoksia
mustapippuria

Ahvenet uunissa – ohje:

  1. Tee suolaliuos. Sekoita desi suolaa litraan kylmää vettä. Ei haittaa, jos kaikki suola ei liukene.
  2. Suomusta ahvenet, perkaa suolet ja poista kidukset. Pyyhkäise kalat paperilla ja viillä kalojen kylkiin muutama viilto. Pane kalat suolaliemeen noin 20 minuutiksi.
  3. Pese ja raasta limen kuori ja hienonna timjami. Vatkaa kuoriraaste ja timjami voihin.
  4. Ota kalat pois suolaliemestä. Valuta hetki ja kuivaa talouspaperilla. Aseta kalat leivinpaperin päälle uunivuokaan. Lusikoi timjamivoi kalojen sisään ja viiltoihin. Pilko lime lohkoiksi uunivuokaan ja riivi loput timjamit kalojen päälle. Rouhaise pippuria pintaan.
  5. Paista kalat 225 asteessa, mieluiten grillivastuksella noin 20 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä ja saaneet paahteista väriä pintaan. Valele kaloja liemellä paistamisen aikana kerran tai kaksi.

Vinkki: Näin nyljet ahvenet helposti

Ahvenen nylkeminen onnistuu helposti tavallisella juuresveitsellä. Katso videolta kokki ja kalamies Henrik Rehbinderin ohje!

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo