


Syksyinen naudanlihapata
2 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
naudanpaistia
1 rkl
voita
2 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta (tulista)
1/4 tl
cayennepippuria
5 dl
keskiolutta (Nikolai Tumma Lager)
400 g
lanttua
500 g
perunaa (kiinteää)
200 g
bataattia
2 kpl
sipulia
1 rkl
voita
7 kpl
kuivattuja luumuja
1/2 dl
ohrasuurimoita
1/3 tl
tabascoa (chipotle)
Pinnalle
150 g
vuohenmaitojuustoa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
- Kuutioi liha ja ruskista pannulla voissa parissa erässä.
- Mausta lihat suolalla, paprikajauheella- ja cayennepippurilla. Lisää 2 dl olutta ja kiehauta.
- Kaada lihat pataan ja nosta pata 175-asteiseen uuniin. Anna lihojen kypsyä juuresten käsittelyn ajan.
- Kuori ja kuutioi lantut, perunat ja bataatit. Kuori ja suikaloi sipulit.
- Ruskista lanttukuutiot voissa ja mausta suolalla. Lisää sipulit ja kypsennä vielä hetki.
- Kaada joukkoon loput oluesta. Lisää perunat sekä bataatit ja kiehauta. Kaada juuresseos pataan lihojen joukkoon. Sekoita joukkoon luumut, ohraryynit ja tabasco. Sekoita hyvin.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Leikkaa lihapadan pinnalle reiluja vuohenjuustoviipaleita ja pane ruskapata ilman kantta grillivastusten alle noin 5 minuutiksi, kunnes juusto saa kauniin värin.
- 10Lorauta balsamicoa juuston päälle ristiin rastiin ennen padan tarjoilua.
Vinkki!
Juomasuositus: Lagerolut.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat