Aateloitu rouhea ruskapata

2 h 5 min
4.2
1

Aateloitu rouhea ruskapata

MU
1
4.2
Teksti Minna Niemi, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudanpaistia
  • 1 rklvoita
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta (tulista)
  • 1/4 tlcayennenpippuria
  • 5 dlkeskiolutta (Nikolai Tumma Lager)
  • 400 glanttua
  • 500 gperunaa (kiinteää)
  • 200 gbataattia
  • 2 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 7 kplkuivattuja luumuja
  • 1/2 dlohrasuurimoita
  • 1/3 tltabascoa (chipotle)

Pinnalle

  • 150 gvuohenmaitojuustoa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa

Tee näin

2 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuutioi liha ja ruskista pannulla voissa parissa erässä.
Mausta lihat suolalla, paprikajauheella- ja cayennenpippurilla. Lisää 2 dl olutta ja -kiehauta.
Kaada lihat pataan ja nosta pata 175 asteiseen uuniin. Anna lihojen kypsyä juuresten käsittelyn ajan.
Kuori ja kuutioi lantut, perunat ja bataatit. Kuori ja suikaloi sipulit.
Ruskista lanttukuutiot voissa ja mausta suolalla. Lisää sipulit ja kypsennä vielä hetki. Kaada joukkoon loput oluesta. Lisää perunat sekä bataatit ja kiehauta. Kaada juuresseos pataan lihojen joukkoon. Sekoita joukkoon luumut, ohraryynit ja tabasco. Sekoita hyvin.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Leikkaa lihapadan pinnalle reiluja vuohenjuustoviipaleita ja pane ruskapata ilman kantta grillivastusten alle noin 5 minuutiksi, kunnes juusto saa kauniin värin.
Lorauta balsamicoa juuston päälle ristiin rastiin ennen atteloidun rouhean ruskapadan tarjoilua.
•Juomasuositus: Lagerolut.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä