Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Syksyinen naudanlihapata

2 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
naudanpaistia
1 rkl
voita
2 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta (tulista)
1/4 tl
cayennepippuria
5 dl
keskiolutta (Nikolai Tumma Lager)
400 g
lanttua
500 g
perunaa (kiinteää)
200 g
bataattia
2 kpl
sipulia
1 rkl
voita
7 kpl
kuivattuja luumuja
1/2 dl
ohrasuurimoita
1/3 tl
tabascoa (chipotle)
Pinnalle
150 g
vuohenmaitojuustoa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
  1. Kuutioi liha ja ruskista pannulla voissa parissa erässä.
  2. Mausta lihat suolalla, paprikajauheella- ja cayennepippurilla. Lisää 2 dl olutta ja kiehauta.
  3. Kaada lihat pataan ja nosta pata 175-asteiseen uuniin. Anna lihojen kypsyä juuresten käsittelyn ajan.
  4. Kuori ja kuutioi lantut, perunat ja bataatit. Kuori ja suikaloi sipulit.
  5. Ruskista lanttukuutiot voissa ja mausta suolalla. Lisää sipulit ja kypsennä vielä hetki.
  6. Kaada joukkoon loput oluesta. Lisää perunat sekä bataatit ja kiehauta. Kaada juuresseos pataan lihojen joukkoon. Sekoita joukkoon luumut, ohraryynit ja tabasco. Sekoita hyvin.
  7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 60–90 minuuttia.
  8. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  9. Leikkaa lihapadan pinnalle reiluja vuohenjuustoviipaleita ja pane ruskapata ilman kantta grillivastusten alle noin 5 minuutiksi, kunnes juusto saa kauniin värin.
  10. 10
    Lorauta balsamicoa juuston päälle ristiin rastiin ennen padan tarjoilua.

Vinkki!

Juomasuositus: Lagerolut.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt