Aasialainen liha-nuudeli-salaatti

25 min
4
0

Aasialainen liha-nuudeli-salaatti

GL
MA
MU
0
4
Varhaiskaali sopii loistavasti myös juhlavamman salaatin pohjaksi. Marinoi kaali ja nuudelit kivan rapsakaksi salaattipohjaksi.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplnaudan entrecôtepihviä (à 200 grammaa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Salaattipohja

  • 100 glasinuudeleita
  • 400 gvarhaiskaalia
  • tuoretta korianteria (1 ruukku)
  • 3 kplvarsisellerin vartta
  • 400 gcantaloupemelonia
  • 2 dlitusekoitusta

Kastike

  • 1 kplchiliä (hienonnettuna)
  • 2 rklhunajaa
  • 1 0limetin mehu
  • 1 rklriisiviinietikkaa
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsoijakastiketta

Lisäksi

  • 3 rklseesaminsiemeniä (paahdettuna)
  • 1 kpllimettiä (lohkottuna)
  • 1 rklsyötäviä kukkia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Ota naudanliha huoneenlämpöön 30 min ennen paistamista.

Liota lasinuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan kuumassa vedessä. Valuta.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Suikaloi varhaiskaali, silppua korianteri, hienonna selleri ja kuutioi meloni. Sekoita salaattipohjan ainekset kastikkeeseen.

Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvejä 3–4 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri pihvit folioon vetäytymään hetkeksi ja leikkaa viipaleiksi.

Kokoa salaatti kaalipohjasta, lasinuudeleista ja lihasta.

Viimeistele kaalisalaatti seesaminsiemenillä ja limettilohkoilla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki!

Voit korvata pihvit hyvin naudanlihasuikaleilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä