Maku

3 x dippi

1 h
0
0

3 x dippi

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Kurkku-jalapenodippi

  • 1 kplkurkku, kuorineen
  • 2 kpltuoretta, vihreää jalapenoa
  • 3,5 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 kplvalkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 tllimemehua
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • suolaa ja mustapippuria

Feta-oliividippi

  • 2/3 kplfetaa murennettuna (paketti)
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 1 kplvalkosipulinkynsi silputtuna
  • 0,5 dltuoretta ruohosipulia silputtuna
  • 0,7 dlkalamataoliiveja silputtuna
  • 1 rklsitruunamehua
  • mustapippuria myllystä

Salsa

  • 6-8 kplkypsää tomaattia
  • 1 tltuore punainen chili silputtuna
  • 1 kplpunasipuli hienonnettuna
  • 0,5-1 dltuoretta korianteria hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Kurkkudippi

Pese kurkku ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. 

Halkaise tuoreet jalopenot ja poista siemenet. 

Lisää kurkku ja jalapenot monitoimilaitteeseen.

Surauta tasaiseksi. 

Purista joukosta ylimääräinen neste ja lisää kurkku-jalapenosekoitus takaisin monitoimilaitteeseen. 

Lisää jogurtti. 

Lisää ranskankerma.

Silppua valkosipulinkynsi. 

Lisää valkosipuli monitoimilaitteeseen. 

Purista sekaan limemehua.

Mausta suolalla ja pippurilla. 

Surraa tasaiseksi. Dippi jää aika löysäksi. 

*

Feta-oliividippi

Lisää monitoimikoneeseen feta ja jogurtti. 

Silppua oliivit ja valkosipulinkynnet sekä ruohosipuli. 

Lisää nekin monitoimilaitteeseen. 

Lisää sitruunamehu ja mustapippuria. En lisännyt dippiin lainkaan suolaa, koska feta on niin suolaista. 

Surauta tasaiseksi, paksuksi tahnaksi. 

*

Salsa

Kuutioi kypsät tomaatit. 

Silppua tuore, punainen chili (poista halutessasi siemenet). 

Silppua punasipuli. 

Sekoita ja mausta tuoreella korianterilla, suolalla ja mustapippurilla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä