Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Piha ja puutarha

Tomaattien kypsyminen

3.8.2013
Kysymys

Miksi tomaatit eivät punastu?

Vastaus
Vastaaja Teija Heinonen
Puutarhuri

Tomaatti vaatii pitkän kasvatusajan sekä runsaasti valoa, lämpöä ja ravinteita. Näillä tekijöillä on vaikutusta myös hedelmän värittymiseen.

Hedelmöityksestä sadon kypsymiseen saattaa hyvinkin vierähtää jopa pari kuukautta lajikkeesta riippuen. Hyvin usein käy niin, että loppukesällä muodostuneet raakileet eivät ehdi kypsyä, ja viimeiset tomaatit poimitaan vihreinä ja kypsytellään nautittaviksi huoneenlämmössä.

Lehtien harventaminen edesauttaa raakileiden valon saantia. Taimia lannoittaessa kannattaa lisätä kaliumin määrää suhteessa typpeen, sillä kalium edesauttaa värittymistä nostamalla kypsyvien hedelmien lykopiinipitoisuutta. Lykopiini on tomaattien tärkein väriaine, jonka muodostuminen on riippuvainen lämpötilasta. Jos lämpötila laskee alle +16- tai nousee yli +32-asteen, lykopiinin muodostuminen estyy.

Mehevät tomaatit vaativat paljon vettä ja ravinteita. Lue täältä kattavat ohjeet tomaatin kasvatukseen!

 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt