Viherpiha

Tomaattien kasvatus parvekkeella

Puutarhuri

Julkaistu: 11.5.2015

Kysymys:

Voiko parvekkeella kasvattaa tomaatteja turvesäkissä? Miten ja milloin lannoitetaan?
Näytä vastaus

Vastaus:

Aurinkoiselle ja lämpimälle parvekkeelle voi mainiosti perustaa pienen tomaattiviljelyksen. Taimet on yksinkertaisinta istuttaa mainitsemiisi turvesäkkeihin eli peruslannoitettuihin kasvatusaltaisiin.
Aloita lisälannoitus kolmen viikon kuluttua istutuksesta. Tarkoitukseen sopivat moniravinteiset veteen liukenevat lannoitteet, joita löytyy useimpien valmistajien tuotevalikoimista.
Mikäli parveke ei ole lasitettu, puukehikon varaan viritetty harso tai muovi tasaa päivä- ja yölämpötiloja. Se suojaa taimia viileinä aikoina. Taimien pystyssä pysymiseksi on hyvä varata joko tukikeppejä tai virittää tukinaru.
Parvekkeelle soveltuvat parhaiten avomaalla viljeltävät tomaattilajikkeet, kuten ’Subarctic Maxi’, ’Tanskan Vienti’, ’Marmande ja ’Goldene Königin’. Myös pienihedelmäiset kirsikka-, mini- ja amppelitomaatit soveltuvat mainiosti.
 

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.