Viherpiha

Pilarikatajat kärsivät

Pentti Alanko

Kysymys:

Elpyvätkö pilarikatajat? Puut ovat ainakin kymmenen vuotta vanhoja. Neulasia on tippunut todella runsaasti jo parin vuoden ajan.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Katajilla, kuten muillakin luonnon- ja puutarhakasveilla, on runsaasti erilaisia kasvitauteja, joiden esiintyminen riippuu paljon sääoloista. Onneksi me puutarhanhoitajat emme huomaa läheskään kaikkia, mutta neulasten ruskettumisen NÄKEE kyllä helposti. Syytä ei kannata tässä ruveta arvuuttelemaan. Luonnossa liikkuessakin näkee toisinaan katajissa paljon ruskeita neulasia, mutta samat katajat näyttävät muutaman vuoden päästä jälleen hyvinvoivilta ja tuuheilta. Tässäkin tapauksessa täytyy hyväksyä tilanne ja toivoa, että ne tervehtyvät ja ovat paremman näköisiä ehkä jo ensi kesänä. Kymmenisen vuotta sitten koko maassa katajat olivat ruman näköisiä ruskettuneine neulasineen, mutta niistä suurin osa toipui. Silloinkaan ei pystytty yksiselitteisesti sanomaan, mikä oli neulasten ruskettumisen varsinaisen syy. Pentti Alanko

Julkaistu: 9.4.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.