Viherpiha

Marjasinikuusama satoisaksi

Teija Heinonen

Kysymys:

Miten saan marjasinikuusaman satoisaksi? Kasvi on ollut paikallaan 5–6 vuotta, ja se on hyvinvoivan näköinen, runsaslehtinen ja tuuhea. Marjoja tulee vain 5–10 kesässä.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Marjasinikuusama on erittäin kestävä kauniskasvuinen pensas, joka viihtyy maassamme Pohjois-Suomea myöten. Sadon niukkuus voi johtua monista eri tekijöistä. Vaikka laji on vaatimaton niin kasvupaikan kuin maanlaadunkin suhteen, se kukkii ja marjoo parhaiten aurinkoisella paikalla tuoreehkossa ja multavassa hiekka- tai savimaassa. Kasvualusta saa myös olla kohtuullisen ravinteikas.

Voit edesauttaa pölyttymistä hankkimalla pensaan kaveriksi toisen marjasinikuusaman, joka on eri lajiketta. Kasville sopivat esimerkiksi marjakasveille ja hedelmäpuille tarkoitetut lannoitteet, jotka sisältävät runsaasti kaliumia ja fosforia suhteessa typpeen.

Teija Heinonen

Julkaistu: 30.1.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.