Lämmin kiitos vieraille! Sari urakoi tyttärensä häihin melkoisen villasukkayllätyksen – "Viimeiset langat päättelin juhlapäivän aamuna"
Ihmiset
Lämmin kiitos vieraille! Sari urakoi tyttärensä häihin melkoisen villasukkayllätyksen – "Viimeiset langat päättelin juhlapäivän aamuna"
Lohjalainen Sari Kettunen ei malta olla neulomatta sukkia, vaikka oma perhe on jo yltäkylläisesti sukitettu. Kun tyttäreltä saapui hääkutsu, Sari sai nerokkaan ajatuksen. Himoneuloja, nappaa idea talteen!
Julkaistu 13.9.2019
Meillä kotona

Kuinka monet villasukat yksi nainen ehtii neuloa neljässä kuukaudessa? Tätä pohti lohjalainen Sari Kettunen viime toukokuussa, kun postista kolahti kutsu tyttären häihin.

– Mietin, mitä ihmettä antaisin parille lahjaksi. Teki mieli antaa jotakin, mistä olisi iloa mahdollisimman monelle.

Ehkä katse osui kodin ehtymättömiin lankakeräkasoihin, mutta jostain ponnahti idea: villasukat! Sari on elämäntapaneuloja, jonka käsissä uusia sukkia, pipoja ja lapasia syntyy jatkuvaa tahtia, istuipa hän sitten telkkarin ääressä tai bussissa. Ja nythän vimmasta voisi olla erityistä hyötyä.

– Lankoja on tullut hamstrattua isot kasat, mutta minulta rupeaa jo loppumaan ihmiset, kelle tuupata sukkia. Sitten keksin idean villasukkalahjasta eli siitä, että neuloisin hääparin yllätykseksi jokaiselle häävieraalle kiitoslahjan.

Sari muutti perheineen lohjalaiseen kerrostaloon 12 vuotta sitten. ”Naapurin rouva opetti minulle kantapään, ja siitä se sitten lähti. Meillä on täällä taloyhteisössä useampi käsityöihminen, yhdessä istuskelemme pihalla tai kerhohuoneella ja neulomme kuka mitäkin.” Jutun kuvat: Sari Kettusen kotialbumi.
Sari tunnustautuu neulootikoksi isolla N:llä.

Pitsisukat vaihtuivat perusmalliin

Häihin oli kutsuttu kaikkiaan noin 60 vierasta. Sarin kodin kätköistä löytyi useammat valmiit villasukat, joten nollista ei onneksi tarvinnut aloittaa.

– Loppujen lopuksi valmiina löytyi noin 30 paria sukkia, joista muutamat ihan ostin. Ja naapurin rouva myös auttoi, hän neuloi lahjapottiin kahdet sukat.

Apuun riensi myös toinen ihana naapuri. Perjantaina, päivää ennen häitä taloyhtiön kerhohuoneella riitti vilskettä, kun Sari päätteli sukkia ja naapuri askarteli sukkiin liitettäviä kortteja.

Kiire urakassa meinasi joka tapauksessa tulla. Aluksi Sari neuloi pitkiä pitsi- ja palmikkosukkia, mutta häiden lähestyessä malli vaihtui nilkkamittaiseksi perussukaksi.

– Viimeiset kaksi paria päättelin hääpäivän aamuna, eli täpärälle meni.

Sukat niputettiin hakaneulojen avulla. Mukaan kiinnitettiin myös kiitoskortit, joissa oli esimerkiksi Nalle Puhin värssyjä.

Vinkki: huikeita häätarinoita

Lue täältä, kuinka Eveliina virkkasi itselleen huikean hääpuvun. Työ eteni aina iltaisin ja lapsen päiväuniaikaan, ja valmista tuli yhdeksässä kuukaudessa.

Täältä taas voit lukea jutun siitä, kuinka Eetu ja Hannamari remontoivat vanhasta navetasta upean tilan omille kesähäilleen.

Apua, sukkamyynti omissa häissä!

Sari piti sukkayllätyksen visusti salassa tyttäreltään Sara Haatajalta. Kun tuore aviopari lähti vihkimisen jälkeen hääauton kyydissä kohti juhlapaikkaa, Sara vilkaisi Facebookia. Hänen silmilleen rävähti äidin ottama kuva juhlapaikan terassilla roikkuvasta sukkakaaresta.

– Näin sukissa pienet laput ja järkytyin, koska luulin, että äiti on ripustanut sukat myyntiin.

Hääjuhlat olivat Kastun seurantalolla Lohjalla. Värikäs villasukkarivi löysi paikkansa juhlapaikan terassilta.

Kun todellisuus selvisi, järkytyksen tilalle valui helpotus ja lopulta ilo.

– Yllätys oli mielettömän liikuttava, ja tämän annan ehdottomasti mennä "läpi sormien"! Sara sanoo.

Väkeä häissä oli lopulta 58, joista seitsemän perheenjäsentä ei sukkia tarvinnut. Muut 51 saivat mukaansa muistoksi iloisenväriset lämpimäiset.

– Morsmaikulle neulon vielä pitsisukat, ne ovat nyt teossa. Ja sitten alankin valmistautua seuraaviin häihin, minulla on vielä kolme lasta naitettavana, Sari kertoo.

Sara ja Matti Haataja sanoivat tahdon 7. syyskuuta 2019. Kuvassa mukana myös venäjänvinttikoirat Loki, Haze ja Lizzie.

Jutun kuvat ovat Sari Kettusen kotialbumista.

4 kommenttia