Neulo vauvalle! Pehmoiset nutut, lämpimät tossut ja muhkeat viltit – nappaa 14 ilmaista ohjetta vauvan neuleisiin

Neulo vauvalle! Pehmoiset nutut, lämpimät tossut ja muhkeat viltit – nappaa 14 ilmaista ohjetta vauvan neuleisiin
Vauvan neuleet ovat taatusti odotettuja lahjoja, jotka valmistuvat aloittelijaltakin nopeasti. Kokosimme yhteen helppoja ja haastavampia ohjeita, joilla teet kauneimmat neuleet vastasyntyneestä taaperoikäiselle!
Julkaistu 26.1.2023

1. Neuletakki pappatyyliin

Nostalginen pappamalli pukee myös perheen pienintä. Villatakin kaulukset, helmat ja hihansuut saavat näyttävyyttä helmineuleesta. Edestä napitettava malli on helppo pukea vauvan ylle. Ohjeessa on kuusi kokoa 3–24 kuukauden ikäisille. Kurkkaa vauvan villatakin ohje!

2. Pumpulinpehmeät paita ja pöksyt

Vauvan merinovillaiseen neulesettiin kuuluu neulepaita ja -housut. Paidan yläosa koristellaan pitsineuleella ja helma muotoillaan lyhennetyillä kerroksilla. Ohjeella neulot setin vastasyntyneestä 1,5-vuotiaalle. Katso neulesetin ohjeet täältä!

3. Nopea nuttu pehmolangasta

Aloittelijankin on helppo tarttua tähän ainaoikeinneuleena syntyvään nuttuun. Hihat neulotaan yhdessä etu- ja takakappaleiden kanssa. Lopuksi nuttu viimeistellään painonapeilla ja solmitaan kiinni nauhoilla. Ohjeessa on koot 3–24 kuukauden ikäisille. Nappaa pehmoisen nutun ohje.

4. Rusetteja, raitoja vai ruusukkeita?

Nopeasti valmistuvat vauvan tossut ovat tervetullut lahja ja oivallinen kohde jämälankojen käyttöön. Kokosimme samaan juttuun kolme erilaista ohjetta, joilla syntyy töppöset vastasyntyneestä taaperoikäiselle. Kokeiletko ensin raidoilla, ruseteilla vai ruusukkeilla koristeltuja tossuja? Nappaa vauvan tossujen ohjeet täältä.

5. Suloiset nalletossut virkaten

Nämä virkatut nalletossut sulattavat pienten ja isompienkin sydämet. Ensin virkataan varsinainen tossu ja lopuksi tehdään erikseen korvat, silmät ja kuono. Ohjeella valmistuu tossut 0–6 kuukauden ikäiselle vauvalle. Löydät virkattujen nalletossujen ohjeen täältä!

6. Myssy ja tumput samaa sarjaa

Vauvan myssy ja tumput somistetaan kauniilla palmikkoneuleella. Korvaläpällisen myssyn viimeistelee nyöri, jonka voi sitoa kiinni leuan alle. Yksi 100 gramman kerä riittää koko settiin. Ohjeissa on kolme kokoa. Katso myssyn ohje täältä ja klikkaa tästä tumppujen ohjeeseen!

7. Helposti puettavaa vastasyntyneelle

Vauvan kietaisunuttu neulotaan poikittain yhtenä kappaleena hihansuusta hihansuuhun. Materiaalina on keveä mutta lämmin alpakkalanka, joka ei kutita herkkää ihoa. Nappilistaan tehdään useampi napinläpi, jotta kiinnitystä voi säätää vauvan kasvaessa. Kurkkaa kietaisunutun ohje!

8. Hauska lonkerokaveri leikkeihin

Veikeä mustekala lukuisine lonkeroineen on kiva maskotti vauvan tai taaperon hypisteltäväksi. Otus valmistuu eriväristen puuvillalankojen jämistä. Lisäksi tarvitset vanua täytteeksi. Kurkkaa mustakalamaskotin ohje!

9. Päiväunien lämmikkeeksi

Tämän viltin alla kelpaa pötkötellä unilla! Merinovillainen vauvan peitto saa pintaansa näyttävää simpukkakuviota. Aaltomainen reunus viimeistelee suloisen työn. Katso virkatun vauvan peiton ohje.

10. Muhkeaa pintaa nopeasti

Näyttävä vauvan peitto valmistuu vikkelästi paksuilla puikoilla. Helmineuleen, sileän neuleen ja pitsineuleen vuorottelu luo viltin pintaan kivaa kolmiulotteisuutta. Jos haluat peitosta pidemmän tai leveämmän, toista mallikertaa enemmän kuin ohjeessa. Nappaa muhkean viltin ohje!

11. Pandapussi tuudittaa uneen

Lämmin unipussi rauhoittaa vauvan päiväunille. Pandapussin pukemista helpottaa avattava vatsakappale. Pussin neulominen ei ole haastavaa, mutta lisäysten ja kavennusten kanssa kannattaa olla tarkkana. Unipussin ohjeen löydät täältä!

12. Valmiiksi pala kerrallaan

Tämä vauvan peitto neulotaan erimuotoisista paloista: puolikkaista ja kokonaisista kuusikulmioista sekä kolmioista. Palapeitto onkin siis myös mainio jämälankaprojekti! Peiton viimeistelee leveä ainaoikeinneuleella valmistuva reunus. Katso neulotun palapeiton ohje!

13. Viihdykettä vaunulenkeille

Virkattu vaunulelu tarjoaa vauvalle katseltavaa. Tähdet ja pallot kootaan nauhaksi, joka kiinnitetään klipseillä vaunuun tai rattaisiin. Kurkkaa vaunulelun ohje täältä.

14. Tähtien tuiketta

Soma tähtipeitto valmistuu gobeliinivirkkauksella. Tekniikassa jokainen värikenttä virkataan erillisellä pikku lankakerällä. Pehmeä puuvillalanka on varma valinta materiaaliksi, sillä se ei kutita pikkuisen ihoa. Katso tähtipeiton ohje!

Kommentoi »