Helppo pukea ja varmasti lämmin! Katso ohje ja neulo vauvan kietaisunuttu pehmoisesta alpakkalangasta
Tee itse
Helppo pukea ja varmasti lämmin! Katso ohje ja neulo vauvan kietaisunuttu pehmoisesta alpakkalangasta
Vauvan kietaisunuttu on helppo pukea päälle. Keveästä ja riittoisasta alpakkalangasta syntyy pehmoinen neulos, joka pitää pikkuisen lämpimänä. Katso helppo ohje!
26.4.2018
 |
Kotivinkki

Koko: 1–3 kk / 50–56 cm.

Kietaisutakin mitat:

  • vartalon ympärys 52 cm
  • neuleen pituus 26 cm
  • hihan pituus 16 cm.

Vauvan kietaisunuttu – tarvikkeet:

  • yksi kerä Alpaca Caserita-lankaa tai muuta vastaavan vahvuista lankaa
  • pyörö- tai neulepuikot nro 4 
  • virkkuukoukku nro 4 tai käsialan mukaan 
  • 3 nappia.

Mallineuleet:

Tasona neulottu aina oikein -neule: neulo kaikki kerrokset oikein.

Tasona neulottu sileä neule: neulo s:t oikealla oikein ja nurjalla nurin.

Tasona neulottu 1 o, 1 n -joustinneule: neulo vuorotellen 1 s oikein ja 1 s nurin, neulo nurjan puolen kerroksella oikeat s:t oikein ja nurjat nurin.

Tiheys: 18 s ja 40 krs aina oikein -neuletta = 10 cm.

Vauvan kietaisunuttu – ohje:

Takki neulotaan poikittain yhtenä kappaleena hihansuusta hihansuuhun. Aloita neulominen vasemman hihan suusta.

Vasen hiha

Luo löyhästi 35 s. Neulo 1 o, 1 n -joustinneuletta 4 cm. Neulo seuraava nurja krs oikein. Neulo sitten sileää neuletta. Kun hihan korkeus hihansuusta mitattuna on 10 cm, lisää molemmissa reunoissa 1 s = työssä on nyt 37 s. Toista lisäykset, kun hihan korkeus on 14 cm = 39 s. Kun hihan korkeus on 16 cm, luo löyhästi hihan molemmin puolin sekä etu- että takakappaletta varten 27 uutta silmukkaa = 93 s. 

Etu- ja takakappale

Neulo aina oikein -neuletta 9 cm. Neulo seuraavalla oikean puolen krs:lla takakappaleen 47 s oikein ja jätä ne apulangalle odottamaan. Jatka vasemman etukappaleen neulomista 46 s:lla.

Vasen etukappale

Päätä heti ensimmäiset 3 s kaula-aukkoa varten, neulo krs loppuun = 43 s. Neulo seuraavalla nurjan krs:lla 41 o, neulo kaula-aukon reunassa 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja käännä työ = 42 s. Neulo oikealla kaikki 42 s oikein. Toista kavennukset kaula-aukon reunassa jokaisella nurjan krs:lla vielä 3 kertaa kunnes työssä on 39 s. Jatka sitten kavennuksia työn molemmissa reunoissa ja neulo jokaisen krs:n 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen: näin kappaleen ylä- ja alareuna kaventuvat symmetrisesti ja myös helmasta tulee viisto. Toista kavennuksia kunnes työssä on 3 s. Päätä s:t ja katkaise lanka. 

Oikea etukappale

Luo löyhästi 3 s. 1. krs: neulo 3 o. 2. krs: neulo 1 o, lisää silmukoiden väliseen lankaan 1 s, neulo 1 o, käänny = 4 s. Lisää työhön puikon alussa 1 s jokaisella krs:lla kunnes työssä on 39 s. Toista lisäykset pääntien puoleisessa reunassa vielä 4 krt = 43 s. Neulo seuraava oikean puolen krs, käänny ja tee seuraavan nurjan krs:n lopussa, kaula-aukon reunassa työhön 3 uutta silmukkaa = 46 s. Katkaise lanka ja jätä s:t apulangalle odottamaan. 

Takakappale

Neulo takakappaleen 46 s:lla aina oikein -neuletta 8 cm. Yhdistä seuraavalla oikean puolen krs:lla takakappale oikeaan etukappaleeseen: neulo krs:n alusta 45 o, lisää 2 viimeisen s:n väliseen lankaan 1 s, neulo 1 o ja neulo oikean etukappaleen 46 s oikein = 93 s. Neulo 9 cm aina oikein -neuletta. Päätä seuraavalla nurjan krs:lla löyhästi työn ensimmäiset 27 s (eli oikean etukappaleen sivus:t), neulo krs loppuun = 66 s. Päätä seuraavan krs:n alusta löyhästi 27 s (eli takakappaleen sivus:t), neulo krs loppuun. Käänny ja neulo oikean hihan 39 s nurin.

Oikea hiha

Neulo sileää neuletta. Kun hihan korkeus on 2 cm, kavenna molemmissa reunoissa 1 s = 37 s. Toista kavennus kun hihan korkeus on 6 cm = 35 s. Kun hihan korkeus on 12 cm, ja työssä on sama kerrosmäärä sileää neuletta kuin vasemmassa hihassa, neulo seuraava nurja krs oikein. Neulo sitten 1 o, 1 n -joustinneuletta 4 cm ja päätä s:t löyhästi.

Säädettävien nappilistojen ansiosta kietaisunutun kokoa on helppo muuntaa.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Virkkaa hiha- ja sivusaumat kiintein silmukoin takin päälli-puolelta. Älä katkaise lankaa: jatka virkkaamalla takin helma, etureunat ja kaula-aukko kiintein silmukoin. Kiinnitä napit paikoilleen: 1 nappi n. 4 cm vasemman kainalon alapuolelle ja 2 nappia rinnakkain vasemman etukappaleen reunaan noin 1 ½ cm:n välein toisistaan. Virkkaa nappilistat. 

Tee 2-aukon nappilista kiinnitettäväksi oikean etukappaleen reunaan takin päällipuolelle: tee aloitusketjuksi 11 kjs, jätä 1 kjs väliin ja tee 9 ks, virkkaa ketjun ympäri ja tee ketjun päähän 2 ks, tee ketjun toiseen reunaan 1 ks, *tee 3 kjs ja hyppää 3 s:n yli*, tee 2 ks ja toista *–*, tee 1 ks ja päätä virkkaamalla 1 ps. Katkaise lanka ja vedä s:n läpi.

Tee 3-aukon nappilista kiinnitettäväksi takin sisäpuolelle oikean puoleiseen sivusaumaan: tee aloitusketjuksi 16 kjs, jätä 1 kjs väliin ja tee 14 ks, virkkaa ketjun ympäri ja tee ketjun päähän 2 ks, tee ketjun toiseen reunaan 1 ks, *tee 3 kjs ja hyppää 3 s:n yli, tee 2 ks*, toista *–*, tee 3 kjs ja hyppää 3 s:n yli, tee 1 ks ja päätä virkkaamalla 1 ps. Katkaise lanka ja vedä s:n läpi.

Ompele nappilistat paikoilleen. Päättele loputkin langanpäät. Höyrytä kietaisuneule kevyesti.

3 kommenttia