Vältä olohuoneen sisustusmokat
Sisustus
Vältä olohuoneen sisustusmokat
Rakenna olkkarin sisustus harkiten ja vähitellen.
Julkaistu 21.4.2014
Avotakka

Rakenna olkkarin sisustus harkiten ja vähitellen.

1. Pitäydy parissa puulajissa. Vaaleat puukalusteet sopivat tummaan lattiaan, mutta luonnonvärinen tammi, koivu ja pyökki luovat yhdessä aneemisen vaikutelman.

2. Jos sekoitat tyylilajeja, käytä harkintaa. Barokkipöytä, talonpoikaislipasto ja kromirunkoinen nahkatuoli voivat olla sekava yhdistelmä.

3. Jos ihastut suurikuvioiseen kankaaseen, mieti tarkkaan, missä sitä käytät. Voit tehdä kuosista sivuverhot, tuolien päälliset tai sohvatyynyt, mutta valitse vain yksi näistä.

4. Asenna valaisimiin himmentimet ja suosi irtovaloja kiinteiden sijaan.

5. Älä osta kalusteita ennen kuin olet suunnitellut koko huoneen sisustuksen. Rakenna tilaa vähitellen, niin pysyt itsekin mukana.

Pohjapiirros auttaa ostoksilla

Kodin tilat muodostuvat tyhjän ja kalustetun tilan tasapainosta. Ota käyttöön sisustajan työkalu numero yksi: mittanauha. Tuhannen neliön huonekaluhallissa kalusteet näyttävät hyvin erilaisilta kuin 25 neliön olohuoneessa.

Liian suuri huonekalu tukkii helposti koko tilan, jolloin muiden esineiden sijoittaminen on vaikeaa. On parasta piirtää huoneesta mittakaavassa oleva pohjapiirros ja valita kalusteet sen mukaan. Huomioi samalla ikkunoiden ja ovien paikat sekä muut rakenteelliset seikat.

Lue lisää:

Kommentoi »