Kotivinkki

Vaatekaapin siivous – näin järjestät kaapit toimiviksi ammattijärjestäjän vinkeillä

Vaatekaapin siivous – näin järjestät kaapit toimiviksi ammattijärjestäjän vinkeillä
Vaatekaapin siivous lähtee tämänhetkisten tarpeiden ja elämäntilanteen miettimisestä. Kaiken ei tarvitse olla esillä juuri nyt, ja osa vaatteista joutaa kierrätykseen. Ammattijärjestäjä Laura Holmströmin vinkeillä teet vaatekaappiin suursiivouksen, jonka jälkeen se myös pysyy järjestyksessä.
Julkaistu: 8.2.2021

1. Katselmus kaapin sisälle

Aloita miettimällä, mikä on tyylisi ja elämäntilanteesi tällä hetkellä. Katsele vaatekaappisi sisältöä ja pohdi, kertooko se käyttäjästään. Millaisista vaatteista pidät, ja millaisia vaatteita tarvitset juuri nyt?

2. Järjestele käytön mukaan

Pakkaa varastoon tai yläkaappeihin ne vaatteet, joita et juuri nyt tarvitse. Käytä läpinäkyviä, kannellisia laatikoita tai tilaa säästäviä vakuumipusseja. Sijoita käyttövaatteet vaatekaapin hyllylle, jolle näet ja yletät helpoimmin.

3. Kierrätä turhat pois

Vie kierrätykseen kaikki ne vaatteet, joita et tarvitse: rikkinäiset, liian pienet tai suuret, nukkaiset, remonttiin säästetyt ja tavoitevaatteet sekä ne, joista et pidä.

4. Henkaroi ja pystyviikkaa

Pane kaappiin vain ne vaatteet, joita käytät. Henkarilla vaate on helppo kuivattaa pesun jälkeen ja siirtää suoraan kaappiin. T-paidat, housut ja alusvaatteet voi viikata esimerkiksi kenkälaatikoihin. Niihin näppärä ja tilaa säästävä pystyviikkaus käy helposti.

Opettele kätevä pystyviikkaus videolta!

5. Riisu suoraan pyykkikoriin

Mieti, missä yleensä riisut vaatteesi tai missä puet. Mihin kertyy vaateläjiä? Sijoita pyykkikori sinne, missä riisut, vaikka se olisi olohuoneessa. Vaatekaapin paikka on siellä, missä pukeudut. Hanki puolipitoisille vaatteille naulakko ja kori, jotta ne eivät kerry tuoleille.

6. Muista, kun hankit uutta

Vältä kertakäyttövaatteita ja suosi ajattomia, laadukkaista materiaaleista tehtyjä klassikoita. Kun kaipaat uutta, käy kirppiksillä tai etsi nettikirppiksiltä. Laadukkaita työ- ja juhlavaatteita saa vaatelainaamoista.

Kommentoi »