Glögi, joka ei maistu glögiltä! Maku-lehti testasi 9 uutuusglögiä: joukossa suosikkeja perinteisen ystävälle & hänelle, joka haluaa kokea uutta

Glögi, joka ei maistu glögiltä! Maku-lehti testasi 9 uutuusglögiä: joukossa suosikkeja perinteisen ystävälle & hänelle, joka haluaa kokea uutta
Maku-lehden toimitus maisteli vuoden 2022 uutuusglögit. Mukaan mahtui useampi viileänä tarjoiltava kuohujuoma sekä suklaan ja kinuskin makuisia tuhteja tuttavuuksia.
Julkaistu 4.11.2022

Tymäköiden vuosikertaglögien ystävälle: Loimu 2022

Valmistaja kuvaa Loimua täyteläisestä punaviinistä, lakoista, omenoista ja perinteisistä joulumausteista valmistetuksi väkeväksi viiniglögiksi. Alkoholia on 15 % ja pullon tilavuus on 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Väri tumman punainen. Tuhti ja väkevä, mausteinen viiniglögin maku, ehkä jopa hieman karvas. Tuoksussa vahvaa omenaisuutta ja myös marjaisuutta, mutta maussa omena ja lakka eivät maistu niin voimakkaasti.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Tymäköiden vuosikertaglögien ystävälle. Lämmitettynä alkumaljana tai illanistujaisissa, sopii myös kylmiin cocktaileihin.

Lämmitettynä illanistujaisiin, viileänä cocktaileihin: Blossa 22 New Orleans

Blossa 22 on saanut inspiraationsa New Orleansin French Quarterista, jossa soi svengaava jazz ja ilmassa tuoksuvat mausteiset ruoat. Alkoholia on 15 % ja pullon tilavuus on 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Vaalea, hennon roseen sävyinen juoma. Tuoksu vahvasti sitruksinen ja tymäkän alkoholinen. Rommi, lime, passionhedelmä, mansikat ja mustikat on saatu sekoitettua sopivassa suhteessa glögimausteiden kanssa coctailtyyppiseksi juomaksi, josta mikään maku ei puske yksinään läpi voimakkaana. Jälkimaussa maistuu ripaus chiliä ja savuisuutta.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Lämmitettynä illanistujaisiin, viileänä cocktailjuomiin.

Perinteisen ystävälle: Pukki Luomu Glögi

Pukki Luomu Glögi on valmistettu espanjalaisesta luomupunaviinistä ja maustettu perinteisillä glögimausteilla. Alkoholia on 15 % ja pullon tilavuus 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Perinteisen punaviiniglögin tuoksu ja ulkonäkö. Ei liian makea. Glögimausteet maistuvat hyvin, kirsikka ja vadelma vain kevyesti taustalla, myöskään rommi ei erotu liikaa vaan lämmittää sopivasti.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Lämpimänä tarjottava glögi pakkaspäivään ja perinteiseen glögihetkeen.

Tuhti nautiskelujuoma sohvannurkkaan: Jouluinen Suklaa & Pipari Glögi

Suklaan ja piparkakkujen maulla maustettu Jouluinen Suklaa & Pipari Glögi. Alkoholia on 15 % ja pullon tilavuus 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Tumman violetin punainen, todella tumma, jopa ruskea. Tuoksu suklainen ja alkoholinen. Maku tosi tymäkkä, saa suun jopa kuivumaan. Vahvasti suklainen ja viinin makuinen, mutta piparin maku ei juuri erotu.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Lämmitettynä nautiskelujuomana vaikka sohvan nurkassa lasten mentyä nukkumaan.

Trendikäs yllättäjä: Blossa Glögg Rosé

Blossa Glögg Rosé on roseeviinipohjainen glögityyppinen juoma ja suunniteltu nautittavaksi kylmänä. Alkoholia on 10 % ja pullon tilavuus 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Hento roseeviinin väri. Tuoksu vahvasti glögimausteinen ja makea. Perinteiset glögimausteet neilikka, kardemumma ja inkivääri myös maistuvat vahvasti. Mieto karpalon ja mansikan maku, mansikka tuo juomaan myös makeutta.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Makeiden juomien ystävälle. Parhaimmillaan kylmänä alkumaljana tai seurustelujuomana, mutta vahvasti glögimausteisena maistuu myös kuumennettuna.

Ennakkoluulottomalle: Glöet Gold Sparkling & Spices

Glöet Gold yhdistää kuohuviinin kuplat ja jouluisen sahramin maun. Parhaimmillaan kylmänä tarjoiltuna. Alkoholia on 8 % ja pullon tilavuus on 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Vaalean keltainen väri. Juoman pohjalla on ruusukultaista glitteriä, joka sekoittuu juomaan, kun pulloa pyörittelee. Tuoksu miedosti sitruunainen, maussa hyvin kevyt häivähdys sahramin ja kardemumman makua. Ei lainkaan perinteisen glögin tyypillistä jouluista makua.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Ylellisen oloinen viileänä tarjottava juhlajuoma ja alkumalja. Ennakkoluulottomalle, joka ei kaipaa perinteistä glögin makua.

Mutkaton malja rentoihin pikkujouluihin: Blossa Sparkling & Spices Classic Red

Blossa Sparkling & Spices Classic Red yhdistää glögin ja kuplat. Suunniteltu tarjoiltavaksi kylmänä. Alkoholia on 8 prosenttia, pullo on kooltaan 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Karpalonpunainen, kylmänä tarjoiltava juoma maistuu ensin kuohuviiniltä ja pirskahtelee hienosti. Perinteisen glögin maku tulee jälkimaussa. Kuivahko, ei liian makea.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Mutkaton juoma esimerkiksi arki-illan pikkujouluihin, ei välttämättä jouluaattoon. Toimisi myös kakuissa ja drinkeissä.

Makean ystävälle: Attitude Karpalo-kinuski glögi

Attitude yhdistää punaviinin, glögimausteet, karpalon ja kinuskin. Alkoholia on 8 %, pullo on kooltaan 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Väri tumman punainen ja nätti. Tuoksu voimakkaasti marjainen. Maku pehmeän voimakas, miedosti mausteinen, poltetun sokerin karamellimainen ja karpaloinen, melko makea.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Lämmitettynä esim. pulkkamäen jälkeen, nautiskeluun. Voidaan tarjota myös kylmänä jäiden kera.

Kinuskipullan tuoksua: Rocky Salted Caramel Glögg

Suolakaramellinen Rocky Salted Caramel Glögg. Alkoholia 8 %, pullon koko 750 ml.

Miltä näyttää ja maistuu?

Syvän punainen ja jouluinen väri. Tuoksuu vahvasti kinuskipullalta ja kinuskikastikkeelta. Maku kuitenkin mieto, eikä niinkään suolakaramellimainen. Melko makea, mutta jälkimaussa lievästi ehkä jopa karvas maku.

Minkälaiseen tilanteeseen sopii?

Lämmitettynä juomana nautiskeluun, jälkiruokana tarjottavaksi.

Vai glögin sijaan sittenkin jouluista limpparia?

Poikain Parhaiden Joululimonaadi on valmistettu omena- ja karpalotäysmehupohjaan ja maustettu aidoilla joulumausteilla. Alkoholiton, pullon koko 330 ml.

Kotimaiseen omena- ja karpalotäysmehuun valmistetussa limonaadissa maistuvat tutut mehujen makumaailmaan hyvin sopivat kaneli, kardemumma ja neilikka. Juoma ei sisällä lainkaan keinotekoisia maku- tai väriaineita. Maistuu niin pikkuväelle kuin aikuisillekin tunnelmallisena viileänä virvoitusjuomana vaikka saunan jälkeen.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti