Ulkovalot pelastavat hämärät kesäillat – löydä inspiraatiota aina valoisaan pihaan!
Mainos: Philips
Ulkovalot pelastavat hämärät kesäillat – löydä inspiraatiota aina valoisaan pihaan!
Ulkovalot taklaavat pimeän pihan vaarat ja luovat pihalle lempeän ja turvallisen tunteen. Löydä inspiraatiota ja vinkkejä pihavalaisinten valintaan ja tee pihastasi valoisa ympäri vuoden!
Julkaistu 24.5.2018

Tämä on tuttua meille kaikille: kaipaamme kesää ja aurinkoa sekä pitkiä iltoja pihalla grilliruoan, ystävien ja viinin äärellä. Alkukesällä pihalla on valoisaa vielä pitkään, mutta heti juhannuksen jälkeen ilta hämärtyy yhä aikaisemmin. Pihan käyttöaikaa lyhenee, jos valaistus ei ole kunnossa.

Ulkovalot ovat osa koko kodin muuta valaistusta ja ne luovat yhtenäisen ilmeen taloon. Hyvä ulkovalaistus antaa mahdollisuuden käyttää pihaa täysipainoisesti kaikkina vuorokauden aikoina. Modernit ulkovalot ovat innovatiivisia ja älykkäitä ja niiden valo on miellyttävän pehmeä ja lämmin. Valaisinmalleista löytyy runsaasti vaihtoehtoja tunnelmalliseen takapihaan tai käytännölliseen etupihaan.

Kun pihalla on hyvä ulkovalaistus, iltaa voi jatkaa pidemmälle yöhön.

Näin onnistut ulkovalaistuksen suunnittelussa

Jos olet ostamassa taloa, pohdi ulkovalaistusta jo ostovaiheessa. Mieti valaisinten ilme yhtenäiseksi ja ulkovalojen tyyli osaksi kotisi muuta valaistusta

Ulkovaloja valitessa pitää ottaa huomioon monta tekijää. Pohdi tarkasti, millaista valaistusta tarvitset ja mihin – esimerkiksi kulkureiteillä valot voivat ehkäistä turhia kaatumisia.

Sisääntulon riittävä valaistus on tärkein asia kotipihassa.

Tarvitset yleensä erilaisia valaisimia kotisi ja pihasi eri osiin. Seinävalaisimen vaimea ja hajanainen valo sopii tuomaan tunnelmaa tai yleisvaloa pihalle, terassille tai sisäänkäyntiin.

Spottilamppujen kohdistettu kirkas valo tai seinävalaisin sopii seinäkyltin tai postilaatikon kohdalle. Spottien tai seinävalaisimien ylöspäin suunnattu valo luo valotehosteita seinään.

Pylväsvalaisimen tai seinävalaisimen alaspäin suunnattu valo valaisee riittävästi esimerkiksi käytävää tai portaita.

Oikea ulkovalo oikeaan paikkaan

Hanki etupihalle ja sisääntulon yhteyteen tyylikäs yleisvalo, niin että vieraasi ja postinkantaja löytävät ovikellon ja nimikyltin. Valaise myös mahdolliset portaat, kohoumat tai kynnykset, niin että kukaan ei kompastu niihin. Asennuta kulkureittien valaisimet melko alas, niin niiden valo ei häikäise silmiä. Valitse mieluummin useita vaimeampia valaisimia kuin yksi kirkas.

Hillitty tunnelmavalaistus tekee pihasta viihtyistä ja tuo turvallisuuden tunnetta.

Takapihan terassille ja puutarhaan kannattaa valita tunnelmavalaistus, jota voit ihaille myös olohuoneen ikkunasta. Seinävalaisimet ovat hyvä ratkaisu terassille, kun taas pylväsvalaisimet pensasaidan vierellä tai puunrungon valaiseva spottilamppu tuovat tunnelmaa koko pihalle.

Tutustu tunnelmavalaistukseen täällä.

Liiketunnistin säästää energiaa

Liiketunnistimilla varustetut ulkovalaisimet on käytännöllinen ja energiaa säästävä ratkaisu etuovelle tai sisääntuloon. Näin löydät helposti avaimenreiän, vaikka kädet olisivat täynnä kauppakasseja. Liiketunnistimilla syttyvät valot tuovat myös turvallisuuden tunnetta, jos olet yksin kotona.

Tutustu liiketunnistimilla varustettuihin valaisimiin täällä.

Liiketunnistin on hyvä valinta erityisesti kulkureiteille.

Osta ulos vain ulkokäyttöön sopivia valaisimia

Osta aina vain ulkokäyttöön sopivia valaisimia ja selvitä niiden sähköasennuksia koskevat vaatimukset. Suomalainen sää on usein oikukas, ja lämpötilat vaihtelevat pakkasesta helteeseen, ja siksi on tärkeää, että kotisi ulkovalaisimet ovat joka sään kestäviä. Ulkovalaistukseen kannattaa hankkia laadukkaita valaisimia, jotka eivät vaadi paljoa ylläpitoa ja jotka kestävät useita vuosia.

Philipsin ulkovalaisimien suunnittelu ja materiaalit ovat korkealuokkaisia, mikä takaa niille pitkän käyttöiän. Sisäänrakennetuilla led-valonlähteillä varustetut valaisimet säästävät jopa 90 % energiaa ja tarjoavat tasaisen valon jakautumisen. Ledit ovat myös helppoja käyttää, koska niissä ei tarvitse vaihtaa toistuvasti polttimoa kuten tavanomaisissa valaisimissa.

Hyvin suunniteltu pihavalaistus pidentää pihan käyttöaikaa selvästi.

Muista, että lähtökohtaisesti et saa turvallisuussyistä itse asentaa tai vaihtaa ulkovalaisimia tai niiden katkaisimia ja pistorasioita. Jos kyseessä on johdot, muuntajan ja käyttöohjeet sisältävä valmis paketti, joka ei edellytä muuta kuin pistokkeen laittamista pistorasiaan, voit asentaa sen itse.

Lue lisää:

Lue lisää Philipsin ulkovalaistuksesta täältä.

Tutustu kaikkiin Philipsin ulkovalaisimiin täällä.

Kommentoi »