Kevytrakenteisia kalusteita, kaunislinjaisia työtuoleja ja hyvää kohdevaloa – kurkkaa 4 työhuoneideaa, joita on helppo soveltaa pienempäänkin tilaan
Sisustus
Kevytrakenteisia kalusteita, kaunislinjaisia työtuoleja ja hyvää kohdevaloa – kurkkaa 4 työhuoneideaa, joita on helppo soveltaa pienempäänkin tilaan
Etätyö on tullut jäädäkseen, ja työpisteisiin panostetaan uudella tavalla. Työtasot ja -tuolit ovat siroja, ja säilytys järjestetään seinälle. Kokosimme Lohjan asuntomessujen työhuoneiden kiinnostavimmat ideat.
Julkaistu 29.7.2021
Avotakka

Työhuoneideat Lohjan asuntomessuilla – 4 ajankohtaista poimintaa

1. Sirot työtasot

Työhuone on usein myös vierashuone, joten tila on kortilla. Kannettavalla tietokoneella työskentelyyn soveltuva kapea, siro pöytä tai hyllytaso on mainio ratkaisu pienissä tiloissa.

Pieneen vierashuoneeseen on sijoitettu Lundian Classic-hylly työtasoineen. Puurunkoinen tuoli on Nikarin ja sivupöytä Woodnotesin. Ryijymatto on Annon. Keraaminen Dream Away -teos on Elina Surakan. Sisustussuunnittelu Sanna Siik-Keskisarja. Kohde 4, Kastelli Veistos.
Harrastehuoneen avohylly sopii korkeutensa (120 cm) ansiosta myös seisomatasoksi kannettavan tietokoneen ääressä työskentelevälle. Koivuinen Tikas-hylly on Verso Designin. Huurre-matto on Cellon mallistosta. Sisustussuunnittelu Kaisa Kartela. Kohde 14, Ainoa Fiksu.

2. Säilytys seinälle

Pienet, yhden ja kahden hyllylevyn kalusteet ovat käteviä pienissä työhuoneissa. Hyllyjä voi lisätä seinälle tarpeen mukaan. Jos pöydällä ei ole tilaa, valaisimen voi sijoittaa hyllyyn.

Katonrajaan sijoitetut String-seinähyllyt jättävät tilaa Vitran EA 118 -työtuolille. Vitran Plate-pöydän ja Stringin tammiviilutetun laatikoston toisella puolella on Panton-tuoli. Kalusteet ovat Artekista. Sisustussuunnittelu Helena Karihtala. Kohde 3, Suomi.
Tässä ilmavassa huoneessa myös joogataan. Hayn kapea, tammipuinen työpöytä ei vie paljoa lattiatilaa. Siro AAC 10 -työtuoli on Hayn. Lofoten Northern Light -tammiparketti on Pergon. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 13, Jukkatalo Jalava.
Työtilat muuntuvat tarpeen mukaan myös joogasopeiksi ja vierashuoneiksi.

3. Kympin työtuoli

Työtuolilta halutaan paitsi ergonomisuutta myös siroutta. Pyörivät, pehmustetut ja komposiittimateriaalista valmistetut kaarevat tuolit kelpaavat nyt myös olohuoneissa sijaitseviin työpisteisiin.

Yhdistetyssä vieras- ja työhuoneessa on Artekin pieneen tilaan sopiva Adjust-sähköpöytä (60×120 cm). Fritz Hansenin nahkainen Seiska-työtuoli 3217 ja Tapio Anttila Collectionin vuodesohva sekä seinähylly ovat Vepsäläiseltä. Sisustussuunnittelu M-AK-sisustusarkkitehtitoimisto. Kohde 5, Lohjan Saarenta.

4. Valaistus kunnossa

Metallikupuiset, sirot pöytävalaisimet istuvat mittasuhteiltaan hyvin kapeille työtasoille. Yleisvalona riippuvalaisimien sijaan näkyi pitkästä aikaa klassisia spottivalaisimia.

Mustat pistorasiat ovat linjassa tammisen Velvet-pöydän metallijalkojen kanssa. Työpöytä ja pehmustettu työtuoli ovat Boknäsista. Japanilaiset puunuket ovat asukkaiden omat. Kokolattiamatto on Flooriasta. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde, 8, Talo Sensu.
1 kommentti