Torkkupeitto kietoo lämpöön – katso 11 ohjetta muhkeista vilteistä virkattuihin palapeittoihin
Syli lämpimäksi
Torkkupeitto kietoo lämpöön – katso 11 ohjetta muhkeista vilteistä virkattuihin palapeittoihin
Torkkupeitto on vilukissan paras kaveri kylmien kuukausien aikana. Kokosimme kauneimmat vilttimme, jotka valmistuvat neulomalla, virkkaamalla – ja jopa ilman puikkoja!
13.11.2023
 |
Meillä kotona

1. Paksua palmikkoa

Palmikoin koristellussa peitossa riittää neulottavaa, mutta paksut puikot ja kaksinkertainen lanka vauhdittavat työtä. Reilunkokoista (100 × 200 cm) vilttiä voi käyttää myös päiväpeiton tavoin sängyn jalkopäädyssä. Palmikkopeiton ohjeen löydät täältä!

2. Riemukasta raitaa

Raitaviltti syntyy virkkaamalla v-silmukoita, joista muodostuu pintaan kaunis kuvio. Kaikissa sateenkaaren väreissä hehkuva viltti tyhjentää jämälankakorin tehokkaasti. Omilla värivalinnoilla saat torkkupeitosta juuri niin värikkään tai hillityn kuin haluat. Ohjeen 100 × 150 sentin kokoisessa peitossa on käytetty 21 väriä. Nappaa räsymattoviltin ohje!

3. Suloinen pikkupeitto

Pehmoinen jääkarhuviltti sopii niin lapselle kuin aikuisen syliä lämmittämään. Peitto valmistuu helpolla ainaoikeinneuleella ja pidennetyllä helmineuleella. Pikkupeitto on kooltaan 65 × 85 cm. Katso jääkarhupeiton ohje!

4. Virkaten ja ommellen

Upea palapeitto on kärsivällisen tekijän projekti. Mallipeiton paloista puolet on tehty virkaten ja puolet ommellen, mutta halutessasi voit tietysti toteuttaa peiton kokonaan yhdellä tekniikalla. 120 palan peitolla on kokoa 145 × 175 cm. Katso palapeiton ohje!

5. Pompuloin parempi

Pienin tupsuin koristeltu viltti neulotaan helpolla kirjoneuleella. Graafinen kuvio onnistuu aloittelevaltakin neulojalta, sillä kirjoneuleessa kulkee samaan aikaan vain kaksi väriä. Mallipeiton koko on 180 × 50 cm. Kurkkaa pompulaviltin ohje!

6. Omin sormin neulottu

Tämä viltti valmistuu kokonaan ilman puikkoja, sillä tarvitset vain paksua lankaa ja omat kätesi! Sormineulottuun peittoon muodostuu kaunis korinpohjakuvio. Katso käsin neulotun torkkupeiton ohje.

7. Pitsiä, raitoja ja palloja

Värikkäät raidat ja vaihtelevat pintaneuleet tekevät tämän viltin neulomisesta hauskaa. Eri värien lisäksi pintaa rytmittävät helppo pitsineule, nypyt ja ainaoikeinneule. Mallipeitto on kooltaan 130 × 184 cm. Lysti-peiton ohjeen löydät täältä!

8. Ruuduin ja hapsuin viimeistelty

Neulottu peitto syntyy helpommin kuin uskoisi. Viltti neulotaan pidennetyllä helmineuleella ja ruutukuvio tehdään vasta jälkikäteen virkkaamalla. Muhkea peitto viimeistellään näyttävillä hapsuilla. Katso neulotun peiton ohje!

9. Pala kerrallaan

Nelivärinen kukkapeitto virkataan paloista. Mallipeitto on kooltaan noin 116 × 97 cm ja se on tehty 30 kukkapalasta. Peiton pituutta tai leveyttä voi helposti muokata lisäämällä palojen määrää. Kurkkaa virkatun kukkapeiton ohje täältä!

10. Pitsiä puikoille

Pitsineulepeiton ainaoikeinneule ja helppo pitsikuvio onnistuvat aloittelijaltakin. Paksujen puikkojen ansiosta työ myös etenee nopeasti. Huovutettu villalanka tekee peitosta taatusti lämpimän! Ohjeessa on kaksi kokoa: 77 × 113 cm ja 100 × 125 cm. Hattara-pitsineulepeiton ohjeen löydät täältä.

11. Kesäisiä kukkia

Tämän peiton alla on ikuinen kesä! Vadelmankukka-torkkupeitto kootaan virkatuista paloista, joissa kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia väriyhdistelmiä. Mallipeiton koko on 145 × 160 cm. Nappaa ohje virkattuun palapeittoon.

Kommentoi »