Neulo jääkarhupeitto lapselle tai omaa syliä lämmittämään – viltti syntyy joutuisasti paksulla langalla ja helpoilla neulepinnoilla
Neulottu torkkupeitto
Neulo jääkarhupeitto lapselle tai omaa syliä lämmittämään – viltti syntyy joutuisasti paksulla langalla ja helpoilla neulepinnoilla
Pehmeä jääkarhupeitto ei jätä ketään kylmäksi. Neulottu pikkupeitto sopii niin lapselle kuin aikuisen syliin sohvalle tai lukutuoliin.
Julkaistu 24.8.2023
Ihana

Koko: 65 × 85 cm.

Jääkarhutorkkupeitto – tarvikkeet:

  • Lankava Lempi -lankaa (100 % villa, 50 g = n. 50 m) 360 g luonnonvalkoista (101) ja 20 g beigeä (107). Lisäksi hieman mustaa ohuempaa lankaa.
  • 80 cm pyöröpuikko 8 mm tai käsialan mukaan
  • sukkapuikko 5−6 mm
  • virkkuukoukku 4 ja 5 mm
  • silmäneula
  • valkoista ompelulankaa
  • 2 silmukkamerkkiä.

Tiheys: 11,5 s ja 16 krs = 10 cm.

Mallineuleet:

Pidennetty helmineule tasona:

1. krs (np): *1 o, 1 n*, toista *−* krs loppuun.

2. krs: Nosta 1. s neulomatta kuin neuloisit sen oikein, *1 n, 1 o*, toista *−* ja neulo viimeinen s nurin.

3.−4. krs: Nosta 1. s neulomatta, *1 o, 1 n*, toista *−* ja neulo viimeinen s nurin. Toista 1.−4. krs:ia.

Ainaoikeinneule: Neulo kaikki s:t oikein. Nosta aina kerroksen 1. s neulomatta puikolle.

Jääkarhutorkkupeitto – ohje:

Luo valkoisella langalla 80 s. Neulo pidennettyä helmineuletta 60 cm. Jatka sitten molemmissa reunoissa 27 silmukalla helmineuletta ja neulo keskelle 26 s ainaoikeinneuletta päätä varten.

Kun olet neulonut 28 krs (= 14 nurjaa raitaa pään oikealla ja nurjalla puolella), aloita reunojen pyöristäminen ja muotoile samalla pää kuonoksi. Päätä jokaisen kerroksen alussa silmukoita ja neulo samalla pään molemmille puolille helmineuletta yhdet silmukat lisää.

1. krs (np): Päätä 1 s, neulo 26 s helmineuletta, AM (= aseta merkki), 24 o, AM, 28 s helmineuletta.

2. krs: Päätä 1 s, neulo merkkiin saakka, 24 o, neulo helmineuletta krs loppuun.

3. krs: Päätä 1 s, neulo 26 s helmineuletta, SM (= siirrä merkkiä), 22 o, SM, neulo helmineuletta krs loppuun.

4. krs: Päätä 1 s, neulo 25 s helmineuletta, 22 o, neulo helmineuletta krs loppuun. Jatka vastaavasti, siten että keskellä olevat oikeat silmukat vähenevät 2 s joka toinen krs. Päätä jokaisen krs:n alussa aina 2 s. Kun keskellä on 14 s ainaoikeinneuletta, päätä s:t mallineuleiden mukaan.

Jääkarhu loikoilee rennosti tuolin selkänojalla.

Kuono

Laske lopetusreunan keskeltä kohti pään yläreunaa 8 nurjaa raitaa. Merkitse raita ja poimi sen alareunan keskeltä sukkapuikolle 14 s. Neulo beigellä langalla ja pyöröpuikolla ainaoikeinneuletta 8 krs (= 4 nurjaa raitaa kappaleen molemmilla puolilla). Päätä sitten jokaisen kerroksen alussa 1 s kunnes jäljellä on 8 s. Päätä s:t ja jätä loppuun n. 15 cm lankaa kuonon ompelua varten. Käännä kappaleen np eteen, taita kärki keskeltä kahtia ja ompele sen vastakkaiset s:t yhteen. Käännä kärki ja ompele se kiinni peiton alareunaan.

Korvat

Luo beigellä 10 s. Neulo ainaoikeinneuletta 8 krs. Päätä sitten jokaisen kerroksen alussa 1 s. Päätä viimeiset 6 s kerralla.

Silmät

Virkkaa pienemmällä koukulla ja mustalla langalla aloitusketjuun 4 kjs, sitten 13 p 1. kjs:aan ja 1 ps. 3. kjs:aan. Katkaise ja päättele lanka. Vie koukku minkä tahansa pylvään takareunan läpi, ota valkoinen lanka koukulle, vedä se läpi ja virkkaa 1 ps jokaiseen s:n takareunaan. Päätä krs silmukkaa jäljitellen. Päätä langat.

Jääkarhutorkkupeiton yksityiskohdat on helppo ja nopea neuloa.

Tassunreunat

Virkkaa kahden krs:n korkuiset kiinteät silmukat oikeiden silmukkakerrosten väliin näin: Vie koukku lopetusreunasta katsoen 2. ja 3. krs:n välistä np:lle, ota beige lanka koukulle ja vedä se läpi, *virkkaa 1 venytetty ks nurjan s:n kohdalle ja 1 ps oikean s:n kohdalle*, toista *−* vielä 6 kertaa. Päätä lanka np:lle silmukoiden sisään.

Viimeistely

Ompele korvat ala- ja yläreunoistaan vinottain pään kulmiin. Ompele silmät paikoilleen. Harsi neulosten rajakohta pään molemmilta sivuilta kokonaan tai osittain beigellä langalla. Päättele langat.

Vinkki!

Jos valitset erisävyiset langat, saat jääkarhusta kotimaisen otson.

Lanka- ja ohjetiedustelut: Lankava

Kommentoi »