Tiskikone puhtaaksi
Sisustus
Tiskikone puhtaaksi
Onko teidänkin perheessänne vain yksi, joka osaa latoa tiskikoneen oikein? Näillä vinkeillä säästätte hermojen lisäksi konetta, sähköä ja luontoa.
5.9.2016
 |
Kotivinkki

✔ Älä lado astioita päällekkäin. Vesi ei pääse kiertämään ja astiat eivät puhdistu, jos ne ovat toistensa päällä. Laita lasit ja kulhot ylätasolle ja lautaset sekä muut laakeat astiat alatasolle.

✔ Älä huuhtele astioita ennen kuin panet ne astianpesukoneeseen vaan kaavi ruoan­tähteet pois haarukalla. Säästät siten paljon vettä. Astiat kyllä puhdistuvat reilusti likaisinakin.

✔ Puhdista tiskikoneen suodattimet ja tiivisteet säännöllisin väliajoin. Suodattimet voit puhdistaa miedolla tiskiaineella ja -harjalla. Tiivisteet puhdistuvat pyyhkimällä.

✔ Tee pari kertaa vuodessa kalkkia irrottava sitruunahappopesu. Laita 2–3 ruokalusikallista sitruunahappoa pesuainelokeroon ja pane kone käymään 60–65 asteessa. Pyöritä kone sitten tyhjänä, tavallisella pesuaineella. Se irrottaa loput kalkit.

✔ Älä pese astioita turhaan kuumalla ohjelmalla. Arkisin riittää 40–50 asteen pesu. Sähkönkulutus laskee 25–55 prosenttia, kun lasket lämpötilaa 65 asteesta 55 asteeseen.

✔ Pyöritä vain täysiä koneellisia. Hanki mieluummin vaikka pienempi astianpesukone. Säästät huomattavasti energiaa.

Asiantuntijana kotitalousopettaja Elina Ovaskainen. 

Kommentoi »