Lämpimien tunteiden sävy! Ensi vuoden trendiväri yllättää – tai ehkei sittenkään – kirjoittaa sisustustoimittaja Anna Aromaa

Lämpimien tunteiden sävy! Ensi vuoden trendiväri yllättää – tai ehkei sittenkään – kirjoittaa sisustustoimittaja Anna Aromaa
Tikkurilan vuoden 2023 väri on huumaava V413 Ruusun hetki. Se herättää halun maalata valkoiset seinät – tai edes yhden seinän – lempeän lämpöisellä sävyllä, sisustustoimittaja Anna Aromaa kirjoittaa.
Julkaistu: 4.11.2022

Pohdimme sisustustoimituksessa, mikä olisi tulevan vuoden trendiväri. Vuoden väriksi valitaan usein edellisenä vuonna valitun trendivärin vastaväri, tai jos edellisen vuoden väri oli lämmin, niin seuraavan vuoden väri on kylmä.

Vuoden 2022 Tikkurilan väri on punaruskea – ja siksi vihreä nousi vahvasti esille värikeskusteluissamme. Toinen varteenotettava veikkaus oli laventeli, koska kansainvälinen trendiennusteiden laatija WGSN ja väriennusteita laativa Coloro nostavat potentiaaliseksi vuoden 2023 väriksi kirkkaan Digital Lavender eli digitaalinen laventeli -sävyn.

Tikkurila kuitenkin julisti vuoden 2023 väriksi jotain ihan muuta: hempeän roosan nimeltä Ruusun hetki. Roosa on huumaava, lämpimiä tunteita herättävä väri – ja sellaisena myös tietyllä tapaa lohtuväri sodan ja energiakriisin varjostamaan epävakaaseen ajanjaksoon.

V413 Ruusun hetki -maalisävyn tummuusasteeseen vaikuttaa valaisu, luonnonvalossa väri on vaaleampi. Keltainen seinä on maalattu Color Now -värikartan sävyllä J392 Tuohus. Kuva: Tikkurila
V413 Ruusun hetki

Tikkurilan värivalikoimapäällikkö Irene Hanhisalo on ollut valitsemassa vuoden 2023 trendiväriä. Hänelle roosa edustaa erityisesti empatian ja yhteisöllisyyden väriä.

– Olemme olleet viime vuosien aikana paljon erillämme toisistamme ja viettäneet aikaa omissa pienissä piireissämme. Nyt on aika kokoontua yhteen, rakentaa yhteisöllisyyden tunne uudelleen ja antaa inhimillisyyden ja empatian kukoistaa, Hanhisalo sanoo Tikkurilan tiedotteessa.

Roosa on noteerattu houkuttelevana värinä myös kansainvälisen ja kotimaisten kalustevalmistajien keskuudessa.
Sisustussuunnittelija Meja Hynysen entisen kodin kettiössä on trendikkät värit. Aina-keittiöiden valmistama 50-luvun tyylinen keittiö on Mejan suunnittelema. Kaapistoissa ja seinissä on Teknoksen T1559-sävy, joka on astetta viileämpi kuin Tikkurilan Ruusun hetki.

Yhdistä lempeään roosaan munakoison sävyä tai vihertävää harmaata

Roosa on kuin luotu erityisestä makuuhuoneen seinien väriksi, sillä se saa aikaan lämpimän lempeän ja jopa hieman sadunomaisen tunnelman. Huoneen ilmeeseen vaikuttaa oleellisesti, mitä värejä roosiin seiniin yhdistää. Color Now 2023 värikartan tumma X501 Munakoiso on tyylikäs kalusteiden värinä: tummat kalusteet tuovat ryhtiä utuisella roosalla maalattuun huoneeseen. Saman värikartan vihertävänharmaa X447 Merisavu on raikas seinänväri roosan rinnalle, jos ei halua maalata koko huonetta yhdellä värillä.

Roosa on noteerattu houkuttelevana värinä myös kansainvälisen ja kotimaisten kalustevalmistajien keskuudessa. Hakolan, Interfacen, Hayn ja Tiptoen mallistoissa on nyt roosansävyisiä nojatuoleja ja sohvia.

Muotoilija Aino Michelsen on suunnitellut kotimaiselle Interfacelle pieneen tilaan sopivan muhkean Cupcake-nojatuolin, jossa on ruusuinen sävy, 1690 €, Interface.
Tiptoen Easy -sohvassa (90 x 170 cm) on teräsrunko ja kierrätyspolyesterilla verhoillut, irrotettavat istuin-selkänojatyynyt, 2399 €, Finnish Design Shop.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa HEMPEAn laadukkaat tekstiilit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
1 kommentti