Juureva & sopivan retro! Tulevan vuoden trendiväri on punaruskea, joka tuo lämpöä skandinaaviseen sisustukseen

Juureva & sopivan retro! Tulevan vuoden trendiväri on punaruskea, joka tuo lämpöä skandinaaviseen sisustukseen
Trendikkäin sisustusväri on nyt punaruskea, joka tuo sisustukseen kotoisuutta. Jos et halua maalata seiniä, kokeile juurevaa sävyä huonekaluihin.
Julkaistu 16.11.2021

Tikkurilan vuoden väri L478 Tuulihaukka on kodikas retroväri. Se herättää halun maalata valkoiset seinät – tai edes yhden seinän – lämpimällä, maanläheisellä maalisävyllä.

Moni meistä on tehnyt etätöitä kotona ja tuijottanut tylsistymiseen asti paperinvalkoisia seiniä.

Nostalgian kaipuu sekä haaveilu lomamatkasta jonnekin auringon ja inspiroivan kulttuurin sekä värien sävyttämään kohteeseen on korostunut kahden koronavuoden aikana. Moni meistä on tehnyt etätöitä kotona ja tuijottanut tylsistymiseen asti paperinvalkoisia seiniä. Tuulihaukka-sävyä sekä Color now 2022 -värikokoelman muita herkullisia värejä valitsemassa ollut Tikkurilan värivalikoimapäällikkö Irene Hanhisalo on tehnyt osuvia havaintoja kotitoimistossa työskentelystä.

– Olemme kiinnittäneet entistä enemmän huomiota meidän ympärillämme olevaan tilaan, mutta toisaalta olemme myös kuluttaneet sitä paljon. Kun ihminen tekee käytännössä lähes kaiken kotona, erityisistäkin asioista tulee tavallisia. Siksi meillä on tarve nähdä kotimme uudessa valossa, Hanhisalo sanoo.

Ruskean eri sävyt ovat aina olleet suosittuja sisustusvärejä Keski-Euroopassa, etenkin Italiassa ja Espanjassa. Suomalaisten kotien kestosuosikki on seesteinen harmaa. Harmaasta ei tarvitse ruskeavillityksen iskiessäkään luopua, sillä viileä vaaleanharmaa näyttää freesiltä lämpimän ruskean kanssa.

Punaruskeaan voi yhdistää myös 70-luvun kirkkaiden värien inspiroimia sävyjä: lämmintä oranssia ja keltaista sekä sinivihreää.

Tärkeä osa Irene Hanhisalon työtä on uusien värisävyjen testaaminen kotona. Hänen kodissaan seinien ja kalusteiden värit vaihtuvat tiuhaan.

– Haluammekin vuoden värin ja värikokoelman avulla rohkaista ihmisiä katsomaan elämää positiivisesta näkökulmasta sekä yllättää, innostaa ja kannustaa kokeilemaan uusia värejä.

Tikkurilan vuoden 2022 väri L478 Tuulihaukka on kodikas retroväri, johon yhdistetään oranssin ja ruskean ei sävyjä. Nahkasohvat ovat myös nousussa.
Samansukuinen mutta astetta punaisempi trendiväri on Cover Storyn 025 Oscar. Vire-sisustuspaneeli on lämpöhaapaa 95 €/m2, Siparila. Umbra-villamatossa (170 x 170 cm) on vuoden trendiväriä 980 €, Finarte. Aallon käytetty pöytä 81 B noin 350 € ja 50-luvun Aalto-jakkara 350 €, Artek 2nd Cycle. Petit Standard -tuolit 358 € / kpl, Hay. Warm Nordicin Fringe-riippuvalaisin 539 €, Finnish Design Shop. Stailaus Anna Aromaa.
1 kommentti