Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Testasimme

Tässä on paras ohut ruispala! Raati maisteli 8 ohutta ruisleipää – voittaja on sitkas ja rukiinen yllättäjä, ennakkosuosikki jäi reilusti

Ruokatoimituksemme maisteli ohuet ruispalat. Pisteytimme leivät maun mukaan asteikolla 1–5. Voittaja on tuhdisti rukiinen ja sopivan sitkas. Leipien ruisjauhopitoisuudet vaihtelivat, löysimme myös kalleimman ja halvimman vaihtoehdon. Löydät voittajan jutun lopusta.

Eripaksuiset puoliskot jakoivat mielipiteen

8. sija: Porokylän Korpikulkijan Ohut Ruispala

  • 2,49 € / 320 g (8 kpl)
  • 66 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista
Porokylän Korpikulkijan Ohut Ruispala
Valmistaja kuvailee leipää näin: Tämän herkullisen ja runsaskuituisen leivän viljasta 66 prosenttia on täysjyväruista.

3 pistettä – testaajien kommentit:

”Tätä oli tosi helppo helppo leikata. Alapuoli on reilusti paksumpi, voiko näin olla?”

”Ulkonäkö on perinteinen ruispala. Maussa hitunen makeutta. Minua ei haitta eriparisuus”

”Olisin kaivannut vähän lisää rukiinmakua, mutta ihan kelpo ruisleipä.”

”Sitkaus puuttuu, tämä on rakenteeltaan revittävämpi.”

Sopii kaikkien suuhun

7. sija: Oululainen Reissumies Tosi Ohut Ruis täysjyväruisleipä

  • 0,99 € / 175 g (5 kpl)
  • 72 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista
Oululainen ruisleipä
Valmistaja kuvailee leipää näin: Sataprosenttisesti kotimainen ja ohut täysjyväruisleipä, joka on leivottu aitoon taikinajuureen. 72 prosenttia leivän viljasta on täysjyväruista.

3,5 pistettä – testaajien kommentit:

”Rakenne ei ole niin tiivis kuin muissa testaamissamme ruisleivissä. Sitkaus puuttuu.”

”Maistuu ihan Reissumieheltä eli lunastaa odotukset.”

”Tämä sopii kaikkiin suihin. Perusleipä, ei herätä suuria tunteita.”

”Maukas ja sopivan tavallinen.”

Ihanasti rouskuvat siemenet!

6. sija: Vaasan ruispalat ohut siemenherkku

  • 2,09 € / 240 g (6 kpl)
  • 72 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista
Vaasan ruispalat ohut siemenherkku
Valmistaja kuvailee leipää näin: Herkuttelijoiden siemenruisleipä, joka on leivottu taikinajuureen herkullisen ohueksi ja sitkeäksi. Leivässä on runsaasti kotimaista täysjyväruista ja siemeniä.

3,8 pistettä – testaajien kommentit:

”Leivässä on kiva ulkonäkö. Sopii vaikka juhlapöytään!”

”No nyt rouskuu kunnolla siemenet!”

”Ehkä ruisleiväksi vähän mauton, odotin enemmän rukiin makua.”

”Rakenne on pehmeä, ei sitkas. Ja suolaa on tarpeeksi, mutta ei liikaa.”

Tuhdisti rukiin makua

5. sija: Oululainen jälkiuunipala ohut täysjyväruis

  • 2,09 € / 240 g (6 kpl)
  • 100 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista

Oululainen jälkiuunipala ohut täysjyväruis
Valmistaja kuvailee leipää näin: Tuttu Jälkiuunin aito ja vahva rukiinen maku ohutversiona. Sataprosenttisesta rukiista leivottu leipä on leivottu Suomessa suomalaisesta viljasta.

3,9 pistettä – testaajien kommentit:

”Tosi kovaa ja sitkasta! Tykkään leivän rakenteesta, hampaille on töitä.”

”Tulee mieleen ihan perusjälkiuunileipä, tämä on toki ohuempi – ja siksi kivempi!”

”Vähän jauhoinen suussa, mutta maku on maukas. Ihan perusjälkiuunileipä.”

”Tämä on ainoa testileivistä, jossa on 100 prosenttia ruisjauhoa.”

Testaajien vakkarileipä

4. sija: Vaasan Ruispalat Ohut Herkku

  • 2,65 € / 390 g (12 kpl)
  • 76 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista
Valmistaja kuvaa leipää näin: Ohut täysjyväruisleipä sitkeään rukiin himoon! Leivottu sataprosenttisesta kotimaisesta viljasta.

4 pistettä – testaajien kommentit:

”Tätä meillä syödään aina!”

”Sopivan sitkas ja ihanan ohut.”

”Perus ruikkari, maku kohdallaan.”

”Pieni palakoko, mutta onneksi pakkauksessa on 12 leipää.”

Superohut, superhyvää!

3. sija: Putaan Pulla Ruishoikka

  • 1,75 € / 200 g (6 kpl)
  • 72 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista

Valmistaja kuvailee leipää näin: Valmiiksi halkaistussa ja sitkeässä ruisleivässä on runsaasti kotimaista täysjyväruista, ja se on erityisen herkullinen kuivattuna. Tosi ohkaisen Ruishoikan päällä levite ja täytteet ovat ihanteellisessa tasapainossa leivän kanssa luoden harmonisen makumaailman, josta ei ole syytä jäädä paitsi. Ruishoikka on niin hoikka, että voit löytää siitä reikiä.

4,2 pistettä – testaajien kommentit:

”Kiva, isompi palakoko. Tosi hyvä maku, johtunee suolaisuudesta!”

”Superohut ja superhyvää.”

”Sopivassa suhteessa sitkas ja pehmeä.”

”Kun laittaa levitettä, tuntuu, että sitä on paljon, koska leipä on niin ohut.”

”Joku makeus maistuu myös. Ahaa, tässä on mallasta, se maistuu vienosti.”

Jos kokeilet jotain uutta, kokeile tätä

2. sija: Rosten Ohuet ruispalat

  • 1,25 € / 225 g (6 kpl)
  • 60 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista
Rosten ruispalat.
Valmistaja kuvailee leipää näin: Ruistaikinajuureen leivottu sopivan sitkeä ruispala. 60 prosenttia leivästä suomalaista täysjyväruista. 80 prosenttia leivän viljasta suomalaista ruista. 100 prosenttia suomalaista viljaa.

4,4 pistettä – testaajien kommentit:

”Supersitkas ja maukas. Mukavan ohut ja tiivis rakenne.”

”Paljon rukiin makua, ei maistu liian suolaiselta. Vähän samantyyppinen kuin jälkiuunileipä.”

”Tämä on tosi perusruispala, ei petä odotuksia.”

”Jos kokeilet jotain uutta ohutta ruispalaa, niin kokeile tätä!”

”Halvin kaikista testileivistä kilohinnalta.”

Reilusti makua ja juurevaa hapokkuutta

1. sija: Viipurilainen Jäärä ohut 100 % ruispalaleipä

  • 3,15 € /280 g (6 kpl)
  • 100 prosenttia leivän viljasta täysjyväruista
Valmistaja kuvailee leipää näin: Jäärä on juureen leivottu lähiraaka-aineista eli se on aina oikeassa. Jäärässä maistuu perinteinen, rehellinen, ruis ja Viipurilaisen leipurien käsityöläisammattiylpeys.

4,8 pistettä – testaajien kommentit:

”Kiva, neliömallinen pala, josta tulee käsinleivottu fiilis.”

”Vähän varrasnäkkärimäinen maku ja suola kohdillaan.”

”Reilusti rukiinmakua ja kivasti juurevaa hapokkuutta. Tämähän onkin tehty juureen!”

”Ei sitkasta, mutta se ei tässä leivässä haittaa.”

”Kallein vaihtoehto testattavista.”

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt