Tee puutarhalyhdyt metalliverkosta
Tee itse
Tee puutarhalyhdyt metalliverkosta
Modernit puutarhalyhdyt luovat tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Keveät lyhdyt on helppo tehdä itse metalliverkosta.
4.11.2016
 |
Viherpiha

Jos kesän suojauksista ja rakentamisesta jäi yli metalliverkkoa, voit tehdä loppurullasta kauniin keveitä puutarhalyhtyjä. Lisäksi tarvitset vain jäykkää metallilankaa sangaksi.

Rautakaupoissa myydään verkkoa monina silmäkokoina, vahvuuksina ja korkeuksina. Puutarhalyhtyihin voi käyttää millaista verkkoa vain. Matalasta rullasta saa lyhdyn korkuista verkkoa, korkeasta rullasta voi tehdä kaksi lyhtyä päällekkäin.

Lasipurkissa kynttilä palaa hyvin tuulellakin, ja verkko suojaa tulta syksyn putoilevilta lehdiltä.

Tarvikkeet:

  • metalliverkkoa
  • sivuleikkurit, pihdit ja voimapihdit
  • metallilankaa
  • lasipurkkeja ja kynttilöitä.

Näin teet puutarhalyhdyt metalliverkosta

1. Katko verkkorullasta sivuleikkureilla noin puolen metrin levyinen kappale. Katko reunaan piikit kiinnikkeiksi. Ulota leikattu reuna toisen reunan päälle kahden ruuturivin verran ja sulje kaistale kiinnikkeillä lieriöksi.
2. Hapsuta sivuleikkureilla toinen pää ja taivuta kahden ruudun levyiset hapsut lieriön pohjaksi. Taivutettu hapsu on jäykkä sellaisenaan, muuta kiinnitystä ei tarvita.
3. Leikkaa sivuleikkureilla tai voimapihdeillä puolen metrin pätkä metallilankaa sangaksi. Taivuta pihtien avulla sangan päihin koukut.
4. Myös sangan lakikohtaan voi taivuttaa silmukan. Silmukka jäykistää sangan ja pitää lyhdyn hyvin paikoillaan sen roikkuessa.
5. Kiinnitä lyhdylle sanka nipistämällä koukut pihdeillä kippuraan.
6. Sytytä kynttilä verkon läpi pitkäkärkisellä sytyttimellä.

Lue lisää:

Kommentoi »