Tee koristeita syksyn marjoista
Piha ja puutarha
Tee koristeita syksyn marjoista
Kerää syksyn marjoja, kuten ruusun kiulukoita ja pihlajanmarjoja. Voit tehdä niistä yksinkertaisia, mutta ihania koristeita tunnelmallisiin hetkiin.
16.9.2016
 |
Viherpiha

Kelluvaa kauneutta

Vedenpinta porisee punaista. Kumoa kupillinen pihlajanmarjoja kelluvien kynttilöiden sekaan laakeaan, vedellä täytettyyn kasiastiaan. Kuinka kummassa jotkut marjat vajoavat pohjalle?

Pihlajanmarjakruunu

Pujota pihlajanmarjoja siimaan niin paljon kuin viitsit. Tee yksi pitkä helminauha ja solmi se ympyräksi. Taivuta kehä jäykästä rautalangasta. Katko ja taivuta rautalankapuikosta s-koukkuja. Nosta koukut kehälle ja asettele helminauha roikkumaan tasaisin välein koukkuihin. Keskellä roikkuu kaksi samanpituista helminauhaa omassa rautalangassaan.

Helppoa ja hurmaavaa

Kun ruusunmarjat ovat komeimmillaan, ne riittävät koristeeksi sellaisenaan. Kumoa marjoja lasimaljaan pöytäkynttilän alle. Kynttilän liekki saa monenkirjavat marjat hehkumaan.

Katso – älä juo

Taivuta rautalankapuikko talouspaperirullan paksuisen lieriön ympärille, jotta saat tasaisen vieterin. Pujota marjat ja asettele lasin ympärille. Sytytä lasin pohjalle tuikku. Aseta pöydälle tai ikkunalaudalle rivi tuikkivia laseja.

Soma servietti

Valmista rautalankakieppi samoin kuin edellä. Pujota marjat ja rullaa ruokaliina paikoilleen.

Kiulukkahimmeli

Parin metrin mittaiseen himmeliin tarvitaan vajaa ämpärillinen pulleita ruusunmarjoja. Pujota marjoja ohuella parsinneulalla mustaan tekokuitunyöriin. Tee useita samanpituisia nauhoja. Sido narut ylhäältä yhteen. Viritä keskivaiheille rautalankavanne ja sido nippu yhteen sopivasta kohdasta sen alapuolelta. Tee paksut solmut narujen päihin, jotta marjat pysyvät paikoillaan. Nostele lisäkoristeiksi pihlajanmarjapuikkoja.

Kommentoi »