Askartele pihlajanmarjoista varjostin lyhdylle
Tee itse
Askartele pihlajanmarjoista varjostin lyhdylle
Askartele pihlajanmarjoista ja rautalankapuikoista upea pihlajanmarjavarjostin tunnelmallisiin hetkiin. Tee omaksi iloksi tai vie lahjaksi ystävälle!
2.8.2016
 |
Viherpiha

Rautalankaan pujotetut pihlajanmarjat hehkuvat punaisina päivän parin verran. Marjan hapot reagoivat raudan kanssa, jolloin marjat alkavat pikku hiljaa mustua lävistävän puikon kohdalta. Siimaan ja nyöriin pujotetut marjat säilyttävät värinsä.

Ulkona pihlajanmarjat säilyvät parikin viikkoa, ellei pihapiirin eläinkunta ihastu makupaloihin. Sisällä marjojen kuivuminen lähtee käyntiin jo yhdessä yössä. Ne menettävät vähitellen pulleutensa ja tuoreutensa, mutta kutistuneet ja rypistyneet pihlajanmarjat ovat nekin kauniita omalla tavallaan.

Rautalankapuikot ovat käteviä, jos haluaa koristeesta jämäkän ja suoraviivaisen. Teräväksi hiottuun puikkoon pihlajanmarjojen pujotus käy helposti ja siististi. Rautalanka mustaa käsiä, mutta siitä selviää saippualla.

Tarvikkeet:

  • pihlajanmarjoja
  • rautalankapuikkoja
  • rautalankakehä
  • rautalankaa
  • hiekkapaperia
  • pihdit.

Näin askartelet pihlajanmarjoista varjostimen

1. Rautakaupat myyvät nipuissa suoria ja tasapituisia rautalankapuikkoja. Hio puikon toinen pää teräväksi hiekkapaperilla. Terävänä se lävistää pihlajanmarjan siististi.
2. Työnnä puikko sisään pihlajanmarjan kannasta ja yritä saada se ulos marjan tyvestä. Näin pistokohdat pysyvät siisteinä. Marjat, harvaankin pujotetut, pysyvät paikoillaan rautalankapuikoissa. Edes kuivuessaan ne eivät valahtele alas. Valmiiseen vartaaseen tarvitaan tusinan verran pihlajanmarjoja.
3. Taivuta puikon pää pihdeillä koukuksi. Taivuta paksusta rautalangasta kehä ja nosta valmiit vartaat rautalankakehälle.
4. Ripusta kehä vartaineen kolmen rautalangan varaan. Lisää halutessasi ylimääräinen rautalanka lyhtyä varten kehän keskelle. Tämä pihlajanmarjakoriste syntyy noin tunnissa.
Kommentoi »