Täydelliset yhdessä: uunilohi ja sitruksinen valkoviini


Minkä juoman valitsen uunilohen kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Síren antaa suosituksen maukkaan kotiruoan kaveriksi.
Kuvat Timo Villanen, maahantuojat ja valmistajat

Uunilohi on helppo ja herkullinen kotiruoka, joka valmistuu uunissa kuin itsestään. Ranskankerma ja sitruuna tekevät kalasta mehevän. Nappaa ohje reseptikirjaan täältä.

Täydellinen viini mehevän uunilohen kanssa: Dürnberg Grüner Veltliner Alte Reben, 12,62 €

"Ranskankermalla kyllästetty uunilohi on kotiruokaa parhaimmillaan. Tyypillisesti lohi tykkää raikkaista ja suoraviivaisista valkoviineistä. Ranskankerman kanssa uunilohesta kypsyy runsaan täyteläinen, joten se kaipaa kyytipojaksi keskivertoa ryhdikkäämmän valkoviinin. Rapean hapokas, raikkaan sitruksinen ja hennon pippurinen itävaltalainen Dürnberg Grüner Veltliner Alte Reben tasapainottaa loistavasti ruokalajin runsasta suutuntumaa. Sitruunalla maustettu uunilohi saa vastakaikua myös valkoviinin pirteän hedelmäisestä makumaailmasta." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 25.9.2019