Täydelliset yhdessä: karamellipossu ja puolikuiva valkoviini

Täydelliset yhdessä: karamellipossu ja puolikuiva valkoviini
Minkä juoman valitsen karamellipossun kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen aasialaisvivahteisen possun kaveriksi.
Julkaistu: 23.12.2019

Jokavuotinen pohdinta on, mitä tehdä yli jääneelle kinkulle. Ratkaisu on mehevä karamellipossu! Joulukinkun jämät maistuvat ihan uudelle uppopaistettuna ja Aasiaan vivahtavan kastikkeen kera. Poimi ohje tästä.

Täydellinen juoma karamellipossulle: Peter Lehmann Layers White Blend, 14,55 €

"Makean mausteisessa karamellisoituneessa kastikkeessa pyöräytetyt possukuutiot kaipaavat kyytipojaksi runsaan aromaattisen valkoviinin. Puolikuiva australialainen rypälesekoitus pitää sisällään muun muassa Semillon-, Gewürtztraminer- ja Muscat-rypäleitä, jotka pitävät huolen, ettei viini jää maukkaan karamellipossun jalkoihin. Viinin luontainen jäännössokeri pelaa täydellisesti makean ja hennon tulisen kastikkeen kanssa." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Kommentoi »