Nyt jää yksisarviskakkukin kakkoseksi! Tanja leipoi tyttärensä syntymäpäiville syötävän suloisen alpakkakakun

Nyt jää yksisarviskakkukin kakkoseksi! Tanja leipoi tyttärensä syntymäpäiville syötävän suloisen alpakkakakun
Alpakkakakku saa nyt kaikki pikkuihmiset kiljahtelemaan ilosta. Niin myös 5-vuotiaan Emilian, jonka äiti Tanja Nisu loihti syntymäpäiväjuhliin upean alpakkakakun.
Julkaistu: 12.10.2018
Jutun kuvat: Tanja Nisu

Mistä sait idea alpakkakakkuun?

Olimme lasten kanssa kesällä kotieläintilalla ja siellä ihailimme alpakoita. Eläinrakkaita kun olemme, ehdotin tyttärelle alpakan näköistä synttärikakkua ja se kuulosti hänestäkin kivalta idealta. Katselimme Instagramista millaisia kakkuja muut ovat tehneet ja niistä ideoista kehittelimme oman kakun.

Miten toteutit kakun?

Leivoin kakkua varten kaksi suklaista kakkupohjaa, joiden halkaisija oli 22 senttiä. Kakkupohjataikinassa oli sekä rasvaa että suklaata, jolloin siitä tuli ihanan mehevä ja kostea. Pohjia ei tarvinnut kostuttaa lainkaan. Leikkasin kakkupohjista kahdeksan levyä, jotta sain kakusta tarpeeksi korkean. Muotoilin täytetyn kakun veitsellä yläosasta kapeammaksi.

Kakussa on kaikkiaan kahdeksan kerrosta, jossa vuorottelevat tummasuklaa-pätkismoussetäyte ja valkosuklaamousse-vadelmatäyte.

Mitä käytit alpakkakakun täytteenä?

Tein kaksi eri täytettä, tumman ja vaalean. Tumman suklaamoussetäytteen tein sulateusta tummasta suklaasta, kermavaahdosta ja tuorejuustosta. Moussen joukkoon rouhin vielä Pätkis-paloja. Valkosuklaamoussen sekoitin myös sulatetusta valkosuklaasta, kermavaahdosta ja tuorejuustosta. Lisäksi laitoin kakun väliin tuoreita vadelmia tuomaan raikkautta.

Miten kuorrutit kakun?

Kuorrutin kakun marenki-voikreemillä, jonka valmistin valkuaisvaahdosta ja voista. Kreemi sopi hyvin kakun kuorrutukseen ja pursotukseen. Levitin kuorrutusta ensin ohuen kerroksen kakun pinnalle ja sen jälkeen pursotin pintaan pieniä ruusukkeita tähtityllalla.

Mistä alpakalle korvat, silmät ja suu?

Korvat muotoilin sokerimassasta, jonka värjäsin itse sopivan sävyiseksi vaaleanpunaiseksi. Silmät ja suun muotoilin valkoisesta ja mustasta sokerimassasta.

Mitä sankari tykkäsi alpakkakakusta?

”Ihana äiti ja ihana kakku”, hihkui synttärisankari, kun kakku nostettiin pöytään. Alpakka-kakku oli oikein onnistunut valinta tämän vuoden synttärikakuksi.

Mitä olet leiponut alpakkakakun jälkeen?

Leivon paljon omaksi, kavereiden ja suvun iloksi. Eläinkakut ovat selvästi tällä hetkellä suurin intohimoni. Viimeksi leivoin sukulaispojan synttäreille metsäneläinkakun ja naapurin tytölle heppakakun. Toisen tyttäreni juhlissä komeili flamingokakku.

Alpakkakakun korvat, silmät, kuono ja suu muotoillaan sokerimassasta.
Kommentoi »