Tällainen on Tea-Mariia Pyykösen koti
Sisustus
Tällainen on Tea-Mariia Pyykösen koti
Sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen loi uuteen kotiinsa lempeän tunnelman yhdessä miehensä kanssa. Hänestä sisustaminen ei saa olla yhden naisen show.
Julkaistu 16.1.2017
Avotakka

Eteishalli on sisustettu antiikkikalusteilla, joita pariskunta kerää. Tea-Mariian mielestä uudessa kodissa on tärkeää fiilistellä ennen kalustusratkaisujen tekemistä. Pieni lipasto löytyi Tattarisuon antiikista, peili on perintökalleus. Hallia valaisee Kartellin Bloom Ball -valaisin. Matto on juuttia.

Katosta lattiaan ulottuvat verhot korostavat 3,2 metrin huonekorkeutta. Empiretyylinen konsolipöytä on kuin kotialttari Hakolan ajattomien kalusteiden joukossa. Sohvapöydällä on aina kokoelma pariskunnan lempiesineitä. Seinällä on Antti Linnovaaran maalaus ja lattialla Gubin Grasshopper-valaisin.

Antiikkinen tarjoiluvaunu on olohuoneen baari. Tea-Mariia teki seinäkollaasin Hakolan hyllyistä ja Esa Riipan Ensilumi-teoksesta.

Tea-Mariia rakastaa olohuoneen kaakeliuunin taidokkaita yksityiskohtia ja värejä. Uunin vieressä on Teppo Terän maalaus, joka on hyvä kontrasti vanhalle tv-tasolle ja pinnatuolille. Flosin kattovalaisin on suunniteltu vuonna 1958.
Keittiön kaapistot ovat Elegan mallistosta. Niiden sävy napattin Timberwisen Cream-tammiparketista. Tulikiven kvartsitaso on helpompi pitää puhtaana kuin marmorinen. Pirkka-pöydän ääressä on Fritz Hansenin Grand Prix -tuolit ja katossa Frandsenin Hitchcock-riippuvalaisin.
Makuuhuoneen perintöpiirongilla on aina kukkia. Muuramen lipasto tasoineen muodostaa Tea-Mariian meikkipöydän. 1900-luvun alun kattokruunu tuo säihkettä seesteiseen tilaan.

Kylpyhuoneessa on alkuperäiset kuusikulmaiset laatat ja kylpyamme. Pesuallas korvattiin allaskaapilla, ja toinen kaapisto sijoitettiin välikköön, joka oli ennen hukkatilaa.

Lue lisää:

2 kommenttia