Ruskan sävyjä ja satokauden herkkuja! Kokosimme 9 kauneinta ohjetta syksyisiin villasukkiin ja asusteisiin – poimi ohjeet
Tee itse
Ruskan sävyjä ja satokauden herkkuja! Kokosimme 9 kauneinta ohjetta syksyisiin villasukkiin ja asusteisiin – poimi ohjeet
Syksyn tullen monen neulootikon kädet alkavat syyhytä entisestään – mikä olisi parempaa kuin käpertyä sohvan nurkkaan seuranaan kuppi kuumaa ja pari kerää lankaa! Kokosimme inspiraatioksi ihanimmat syksyiset käsityömme.
Julkaistu 16.9.2020
Meillä kotona

Ruskan väreissä hehkuvat Syysmetsän sukat

Sukkaguru Niina Laitinen poimi inspiraation näihin sukkiin ruskan värjäämästä syksyisestä metsästä. Upeat oranssin, keltaisen ja ruskean sävyiset Syysmetsän sukat neulotaan polvimittaan. Puikoilla on samaan aikaan korkeintaan kaksi väriä, joten sukat onnistuvat, vaikket olisi harjaantunut kirjoneuleen tekijä. Kurkkaa Syysmetsän sukkien ohje!

Ihastuitko sukkiin? Neulo myös teemaan sopivat lapaset! Päällipuoli koristellaan näyttävillä kuvioilla ja kämmenosa helpolla kirjoneuleella. Syysmetsän lapasten ohjeen näet täältä.

Syyssukat täynnä metsän satoa

Syysmetsän sissukat ovat Sissukat-sukkamalleistaan tutun Sisko Malisen käsialaa. Herkullisen värisistä sukista löytyy yllin kyllin metsän satoa: puolukkaa, mustikkaa, metsämansikkaa, hillaa ja sieniä. Kuviot neulotaan sukkien varsiin ja jalkaterä koristellaan simppelillä kirjoneuleella. Katso Syysmetsän sissukoiden ohje!

Sadepäivän sinistä tunnelmaa ja metsän taikaa

Sadepäivänä voi tuskin pukeutua näitä kauniimpiin sukkiin! Niina Laitinen ripotteli sinisävyisiin kirjoneulesukkiin syksyisen luonnon merkkejä. Pienet välikuviot lisäävät koristeellisuutta ja harmoniaa. Katso Sadepäivien sukkien ohje täältä.

Sadonkorjuun juhlaa! Puutarhurin sukat ilahduttavat pihassa kuopsuttelijaa

Nämä pitkävartiset sukat juhlistavat kasvun ihmettä. Porkkanat, punajuuret ja herneenpalot limittyvät sulassa sovussa sukan varsiin. Sukkien teräosa on selkeän yksivärinen. Nappaa Puutarhurin sukkien ohje ja neulo sukat itselle tai viherpeukaloystävälle!

Syksyn sävelten tahtiin

Yksivärinenkin voi olla näin kaunista! Niina Laitisen punaruskeiden Syksyn sävel -sukkien jujuna on, että pohjekavennukset piiloutuvat palmikoiden väliin neulottuihin pystyraitoihin. Aivan aloittelijan sukiksi näitä ei voi kutsua, sillä palmikot ja pitsineule tuovat tekemiseen hieman haastetta. Katso Syksyn sävel -sukkien ohje täältä.

Muhkea Tähkä-pipo suojaa pään viimalta

Bloggaaja Reeta Kujanpään suunnittelema Tähkä-pipo sopii mainiosti kirjoneuletta harjoittelevan ensimmäiseksi työksi. Sutjakasti valmistuva pipo neulotaan paksusta langasta ja koristellaan nimensä mukaisella kuviolla. Lopputuloksen viimeistelee yksivärinen tupsu. Kurkkaa Tähkä-pipon helppo ohje!

Hurmaava kettusetti pienelle koululaiselle

Kukas se siellä, ellei Kettu Repolainen! Tämä virkattu setti saa lahjansaajan taatusti hymyilemään. Hauskaan kolmiosaiseen settiin kuuluu lapasten lisäksi teemaan sopivat pipo ja kaulahuivi. Eläimelliset yksityiskohdat lisätään pipoon ja lapasiin vasta loppuvaiheessa. Kaulahuivin toinen pää pujotetaan toisen läpi, joten huivi pysyy mukana vilkkaammankin vipeltäjän vauhdissa. Kettusetin kaikki ohjeet näet täältä.

Kämmekkäät laiskan neulojan kirjoneuleella

Kämmekkäät ovat täydellinen välikauden asuste: lapaset saattavat olla liikaa, mutta kokonaan ilman hansikkaitakaan ei tarkene. Korkeavartisten kämmekkäiden kämmenosa on sileää neulosta ja ranneosa jättösilmukkaneulosta. Jättösilmukkaneuleen kirjoneulemainen pinta syntyy nostetuilla silmukoilla eli työ neulotaan kerrallaan vain yhdellä värillä. Katso kämmekkäiden ohje!

1 kommentti