Unelmien palmikoita! Näin neulot Niina Laitisen Syksyn sävel -sukat, jotka istuvat täydellisesti

Unelmien palmikoita! Näin neulot Niina Laitisen Syksyn sävel -sukat, jotka istuvat täydellisesti
Sukkaguru Niina Laitinen saa polvisukat istumaan täydellisesti. Syksyn sävel -sukissa rytmikkäästi toistuvat palmikot ja pystyraidat saavat aikaan säihkysääret.
Julkaistu: 4.9.2020

Koko: 38/39.

Syksyn sävel -sukat – tarvikkeet:

  • 160 g Gjestal Maija -lankaa, väri 254 punaruskea
  • sukkapuikot nro 3, 1 apupuikko
  • neuletiheys: 24 s ja 30 krs = 10 cm.
Syksyn sävel -sukkien jujuna on, että pohjekavennukset piiloutuvat palmikoiden väliin neulottuihin pystyraitoihin.
Kaavio A. Voit myös tulostaa kaavion jutun lopussa olevasta pdf-linkistä.

Syksyn sävel -sukat neulotaan näin:

Varsi

Luo 74 s ja jaa silmukat puikoille näin: 20-17-16-21. Neulo kaaviosta A kaikki 114 krs. Kaavioon piirrettyjen pohjekavennusten myötä silmukoiden määrä vähenee 57 s:aan. Tasaa silmukat puikoille ennen kantapäätä näin: 14-15-14-14.

Kantapää

Aloita vahvistettu kantalappu neulomalla 1. puikon s:t 4. puikolle (yhteensä 28 s). Jätä muut silmukat odottamaan. Käännä työ ja nosta 1. silmukka nurin neulomatta ja neulo muut silmukat nurin.

1. (oikea puoli) Käännä työ ja *nosta 1 s, neulo 1 o*, toista *–* koko krs:n ajan.

2. (nurja puoli) Käännä työ ja nosta 1 s nurin neulomatta, neulo muut s:t nurin. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantalapun korkeus on 28 krs ja olet viimeiseksi neulonut nurjan krs:n.

Aloita kantapohjan kavennukset: Jatka samaa vahvennettua neuletta. Lähde neulomaan oikeaa puolta, kunnes puikolla on jäljellä 9 s. Tee ssk- tai ylivetokavennus ja käännä työ. Toiselle puikolle jää 7 s odottamaan. Nosta 1 s nurin neulomatta ja neulo nurjaa, kunnes jäljellä on 9 s. Neulo 2 nurin yhteen ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta ja neulo vahvennettua neuletta, kunnes puikolla on jäljellä 8 s. Tee ssk- tai ylivetokavennus ja käännä työ. Nosta 1 s nurin neulomatta ja neulo nurjaa, kunnes jäljellä on 8 s. Neulo 2 n yhteen ja käännä työ.

Jatka samalla tavalla, sivusilmukat vähentyvät joka krs:lla ja keskisilmukat säilyvät samana (12 s). Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle (6-6). Siirrä lanka 1. ja 4. puikon väliin neulomalla 6 o.

Kaavio B.

Jalkaterä

Poimi kantalapun vasemmasta reunasta vapaalle puikolle 16 s ja neulo 1. puikon 6 s, sitten poimitut 16 s kiertäen oikein. Neulo 2. ja 3. puikko mallineuletta kaavion B mukaan aloittaen krs:lta 1 ja toistaen krs:ia 1–8. Nosta kantalapun oikeasta reunasta 16 s ja neulo ne kiertäen oikein ja neulo samalle puikolle vielä 4. puikon 6 s. Työssä on nyt 73 s.

Aloita kiilakavennukset: neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ssk- tai ylivetokavennus joka 2. krs. Neulo edelleen 2. ja 3. puikolla mallineuletta. Jatka kiilakavennuksia, kunnes työssä on jäljellä 57 s (14-15-14-14). Jatka neulomalla oikeaa 1. ja 4. puikolla ja mallineuletta 2. ja 3. puikolla. Kun olet neulonut kantalapun jälkeen 49 krs ja olet viimeiseksi neulonut kaaviosta krs:n 1, aloita kärkikavennukset.

Kärkikavennuksissa 1. ja 4. puikolla neulotaan leveä nauhakavennus:

1. puikko: neulo oikeaa, kunnes jäljellä on 3 s; neulo 2 o yhteen ja 1 o.

4. puikko: neulo 1 o, ssk, neulo loppupuikko oikeaa.

Tee kavennukset joka 2. krs, kunnes jäljellä on 7 s/puikko. Sen jälkeen tee kavennukset joka krs.

2. ja 3. puikolla neulo kärkikavennukset kaavion C mukaan (krs:t 1–17). Jäljelle jää 11 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpäät ja höyrytä kevyesti.

Kaavio C.

Vinkki!

Palmikkopuikko on kätevä apu palmikoiden neulomiseen ja silmukoiden siirtelyyn.

Niina Laitinen sai inspiraationsa näihin sukkiin syksyn väreistä. Oikea ruskean sävy löytyi vasta pitkän etsimisen jälkeen.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »