Sieniä ja kasapäin marjoja! Sisko Malisen Syysmetsän sissukat -kirjoneulesukat koristellaan metsän herkuilla

Sieniä ja kasapäin marjoja! Sisko Malisen Syysmetsän sissukat -kirjoneulesukat koristellaan metsän herkuilla
Syysmetsän sissukat -sukkien kuvioista löydät metsän satoa: puolukkaa, mustikkaa, metsämansikkaa, hillaa ja sieniä. Kirjoneulesukat suunnitteli Sissukat-sukkamalleista tunnettu Sisko Malinen.
Julkaistu: 10.9.2020

Koko: 39.

Syysmetsän sissukat – tarvikkeet:

 • Novita 7 veljestä -lankaa (75 % villa, 25 % polyamidi, 150 g = 300 m) seuraavissa sävyissä: tummanvihreä (371)*, luonnonvalkoinen (010), punainen (549), hunaja (289), farkku (160)*, oranssi (278) (vähän) sekä Polaris Nuotio (848)*
 • sukkapuikot 3,5 mm.

Huom! *-merkityt langat ovat poistuneet Novitan valikoimasta. Voit korvata langat seuraavasti:

 • 7 veljestä tummanvihreä (371): kuusikko (391)
 • 7 veljestä farkku (160): illansuu (187) tai taivas (124)
 • Polaris nuotio (848): säde (826).

Mallineuleet:

Joustinneule: Neulo 2 o, 2 n.

Sileä oikea suljettuna neuleena: Neulo kaikki silmukat oikein.

Kirjoneule: Neulo mallikuvioiden mukaan.

Sissukka-sukkatrendi on alkanut uniikista häälahjasta.
Mallikuvio 1
Mallikuvio 2

Syysmetsän sissukat neulotaan näin:

 1. Luo vihreällä 64 silmukkaa. Jaa ne neljälle puikolle, 16 s kullekin puikolle. Neulo 2 o, 2 n -joustinneuletta suljettuna neuleena 16 kerrosta. Neulo sen jälkeen 2 kerrosta sileää oikein.
 2. Aloita kirjoneule mallikuvio 1:n mukaan piirroksen alareunasta. Huom! Lisää ennen puolukkakuviota 1 silmukka, jotta kuviot täsmäävät (katso mallikuviota). Kuvioon on merkitty myös kavennuskohdat.
 3. Neulo sitten mallikuvio 2. Nilkassa jaa silmukat niin, että jokaisella puikolla on 13 silmukkaa.
 4. Aloita kantalappu. Se neulotaan vahvistettuna neuleena näin: Neulo vielä 1. puikon silmukat oikein 4. puikolle ja käänny. Kantalappu neulotaan 1. ja 4. puikon silmukoilla edestakaisin 26 silmukalla. Nurja puoli: nosta 1. silmukka neulomatta ja neulo loput silmukat nurin, käänny. Oikea puoli: *nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 1 oikein*, toista *–* koko kerroksen ajan. Toista näitä kahta kerrosta, kunnes kantalapussa on 26 kerrosta.
 5. Tee sitten kantapohjan kavennukset: Jatka vahvistettuna neuleena. Neulo oikeasta reunasta lähtien 17 silmukkaa. Tee ylivetokavennus. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo sitten 8 silmukkaa nurin ja neulo 2 silmukkaa yhteen. Käännä ja jatka näin samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan. Neulo niin kauan, että sivus:t loppuvat. Jäljelle jää 10 s, jotka jaetaan 1. ja 4. puikolle, 5 s kummallekin. Poimi 1. puikolle kantalapun reunasta 13 s + 1 s 1. ja 2. puikon välistä ja 4. puikolle 13 s + 1 s 3. ja 4. puikon välistä. Kannattaa neuloa nämä silmukat kiertäen, niin jäljestä tulee napakampi.
 6. Neulo jalkaterän ja jalkapohjan mallikuvioiden mukaan kaventaen 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa niin, että jokaisella puikolla on 13 silmukkaa.
 7. Tee sukan terä halutun mittaiseksi ja aloita sitten kärkikavennukset: kavenna 1. puikon lopussa ja 2. puikon alussa sekä 3. puikon lopussa ja 4. puikon alussa joka toinen kerros siihen asti, kunnes jokaisella puikolla on 7 silmukkaa. Kavenna sitten jokaisella kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin. Päättele loputkin langat.
Jalkapohjan mallikuvio
Jalkaterän mallikuvio
Pitkät syyssukat on kiva neuloa, sillä kuvion herkut tehdään varsiin. Sukkien teräosaa elävöittää väriä vaihtava lanka.

Ohjetiedustelut: Sisko Malinen, Facebook-sivu Sissukat

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »