Lumen alta paljastui piristävä näky! Suvin hauska kukkaistutus ilahduttaa kotiintulijaa – ”Krookuksista saa aina kevätmielen”
Piha ja puutarha
Lumen alta paljastui piristävä näky! Suvin hauska kukkaistutus ilahduttaa kotiintulijaa – ”Krookuksista saa aina kevätmielen”
Kuten Suvin pihakin sen kirjaimellisesti kertoo, kevät on täällä! Seinäjokelainen kotipuutarhuri istutti viime syksynä ulko-ovensa viereen krookuksia hauskalla tavalla – kukkasipulit kasvoivat kirjaimiin, joista muodostui sana kevät.
Julkaistu 23.4.2021
Meillä kotona

Kyllä se kevät taas talven jälkeen lumen alta paljastuu, ajatteli Suvi Ranta viime syyskuussa istuttaessaan pihalleen krookuksia. Nyt ajatuksissa tosin oli hieman erilainen kevät – Suvi nimittäin istutti kukkasipulit niin, että kukkiessaan niistä muodostuisi nurmikolle sana KEVÄT.

Seinäjokelaisen perheenäidin toiveena oli, että kukkivat krookukset kertoisivat kirjaimellisesti kevään saapuneen.

Krookukset ovat kevään ensimmäisiä kukkioita, ja moni kotipuutarhuri onkin jo päässyt nauttimaan keltaisten, violettien ja valkoisten kukkien väriloistosta. Niin myös Suvi, sillä hänen hauska ideansa onnistui varsin mukavasti – perheen ulko-oven vieressä komeilee nyt kukista muodotunut kevät-sana.

– Krookuksista saa aina kevätmielen! Suvi iloitsee.

Kuva: Suvi Ranta

Lumen alta paljastui iloinen yllätys

Suvi käytti istutuksessa apunaan kanttausrautaa, jolla nurmikkoon oli helppo tehdä suorat kirjaimet. Sipuleja hän istutti uriin toista sataa.

Istutus on noin kaksi metriä leveä, kirjaimet taas ovat noin puoli metriä korkeita.

Inspiraatiota sipulikukkien istutukseen!

Suvin hauska idea sai lapsetkin ihastumaan. Kurkkaa aikaisempi juttumme Suvin ideasta täältä.

Tältä istutus näytti syksyllä.

Vastaavissa julkisissa istutuksissa hyödynnetään usein rinnettä, mutta Suvin tontilta ei sellaista löydy. Hän istuttikin sipulikukat ulko-oven viereen lähelle talon seinää toiveenaan, ettei lumi pääsisi tippumaan talvella katolta istutuksen päälle.

– Sipulit jäivät kuitenkin melkoisen lumimäärän alle, katolta pudonnutta lunta oli pahimmillaan varmaan lähes metrin verran. Sään lämmetessä lapioin lunta pois, ja niin vain sipulit olivat jo yli 10 sentin lumikerroksen alla lähteneet kasvamaan. Lumien sulettua ne alkoivat sitten kukkimaan melko nopeasti.

Mitä seuraavaksi?

Jos Suvi tekisi istutuksen nyt uudestaan, siitä tulisi suurempi ja kenties vain yhden värisillä kukilla, jotta teksti olisi selkeämpi.

– Nyt istutin lajitelman, joten värit olivat arvoitus kukkimiseen saakka.

Kuva: Suvi Ranta

Sipulit jäävät toistaiseksi maahan sellaisinaan, ja Suvi aikoo katsoa vuoden päästä keväällä uudestaan, miltä istutus näyttää.

– Voisihan tätä ajatusta jalostaa jossain muussa muodossa. Istutus on sikäli hankalassa paikassa, että ohikulkijat eivät sitä näe. Tontilla ei valitettavasti ole minkäänlaista rinnettä – sellaisesta istutus näkyisi paljon paremmin. Mutta vaikka sivusta katsottuna tekstiä ei erotakaan kunnolla, ovat valko-kelta-violetit kukat kauniita joka tapauksessa!

Hiljalleen Suvin mielessä pyörivät jo kesäkukat.

– Yksi uusi kukkapenkki on jo työn alla, ja sinne tulee varmasti uusia kasvituttavuuksia, ahkera kotipuutarhuri kertoo.

Kommentoi »