Jättikynttelikkö se joulun tuo! Stefan toteutti puolisonsa toiveen suuresta valontuojasta – "Vaimollani on ihan kiva mielikuvitus"

Jättikynttelikkö se joulun tuo! Stefan toteutti puolisonsa toiveen suuresta valontuojasta – "Vaimollani on ihan kiva mielikuvitus"
Karjaalla asuva Stefan rakensi vaimonsa toiveesta pariskunnan omakotitalon pihalle jättimäisen sähkökynttelikön. Näyttävä, yli kaksi metriä leveä kynttelikkö kelpaisi vaikka Gävlen kuuluisan olkipukin viereen!
Julkaistu 28.10.2021

No nyt on kokoa! Stefan, mistä idea pihallanne seisovaan jättikynttelikköön lähti?

Tämä oli vaimoni idea – hänellä on ihan kiva mielikuvitus! Vaimoni yleensä toivoo kaikenlaista, ja minä sitten diy-ihmisenä toteutan toiveet.

Lisäksi olin vuosia sitten nähnyt Ikeassa suuren sähkökynttelikön, joka oli jäänyt mieleeni kummittelemaan. Meillä on myös vanha talo, jossa on pienet ikkunankarmit, joten tavallinen sähkökynttelikkö ei mahdu ikkunanlaudalle koristeeksi.

Käsistään taitavalla Stefanilla on puusepän koulutus.

Miten toteutit sähkökynttelikön? Oliko se vaikeaa?

Kynttelikkö on 2,3 metriä leveä ja 1,85 metriä korkea. Tein rungon laudoista ja levystä, jotka maalasin punamultamaalilla. "Kynttilät" ovat Bauhausista hankittuja syöksyputkia. Valot on tehty sähkötavarasta kasaamalla.

Mielestäni kynttelikkö oli suhteellisen helppo toteuttaa. Aikaa projektiin meni noin neljä iltaa. Jos olisin kuitenkin etukäteen tiennyt, kuinka paljon sosiaalisessa mediassa julkaisemani kuvat keräisivät huomiota, olisin viimeistellyt kynttelikön vielä paremmin.

"Vaimoni yleensä toivoo kaikenlaista, ja minä sitten diy-ihmisenä toteutan toiveet."

Oliko vaimosi tyytyväinen lopputulokseen? Entä oletteko jouluihmisiä?

Kyllä oli. Hän totesi, että siitä tuli ihan sopivan kokoinen. Jouluun on vielä aikaa, joten vaimo ei ole vielä ehtinyt esittää muita toiveita.

Meillä jouluinnostus tulee ja menee. Väillä tuntuu, että haluaisi skipata koko joulun, mutta nyt olemme taas innostuneet siitä.

Stefan julkaisi kyntteliköstä kuvia sosiaalisessa mediassa, ja muutama kommentoija epäili kuvien olevan trikattuja kuvakulmien avulla. Tästä syystä Stefan otti kuvan jättikyntteliköstä tavallisen kokoisen kynttelikön kanssa.
Tilaa Meillä kotona -uutiskirje!
Saat ihanat kodit, sisustusideat, puutarhavinkit, DIY-ohjeet ja reseptit sähköpostiisi kaksi kertaa viikossa

Millaisia kommentteja kynttelikkö on saanut ohikulkijoilta?

Kynttelikkö sijaitsee holvikellarin päällä, joten se näkyy kauas. Asumme kuitenkin aika syrjässä, joten sinänsä harmi, ettei kynttelikkö juuri tavoita ohikulkijoita. Lähimmät naapurit ovat vanhempani, ja isoveljeni taisi vain todeta, että miksi et isompaa tehnyt.

Toistaiseksi pariskunta ei ole vielä pitänyt kynttelikön valoja juurikaan päällä. Ne syttyvät kunnolla vasta halloweenin jälkeen. Valoja pidetään päällä valvotusti.
4 kommenttia