Sisustajan Tukholma: 10 ihanaa kohdetta
Sisustus
Sisustajan Tukholma: 10 ihanaa kohdetta
Tukholma näyttää tyylin suunnan ja tarjoaa rutkasti ideoita sisustajalle. Poimi vinkit parhaisiin sisustusliikkeisiin ja kohteisiin seuraavalle Tukholman-matkalle!
30.3.2017
 |
Avotakka

1. Ihaile luonnollisuutta

Norrgavelista saat kaiken sen, mikä on skandinaavisessa tyylissä juuri nyt kiinnostavaa. Maanläheisten värien, pellavan, nahan ja puun lisäksi myynnissä on muun muassa kasviaiheisia tauluja ja Björk-sarjan kylpytuotteita. 

Sisustusliike Norrgavel, Birger Jarlsgatan 27.

2. Mätkähdä menneeseen

Östermalmin helmiin kuuluu charmikas sisustusliike Garbo Interiors. Ovella tuntuu siltä kuin astuisit salaiseen puutarhaan, joka on täynnä reheviä kasveja, ruostuneita puutarhahuonekaluja ja patinoituneita kukkaruukkuja. Peremmällä tavoitat rennon ranskalaishenkisen budoaaritunnelman ja bistromaisen keittiömaailman. Liikkeessä on myös myynnissä oman sarjan kašhmirvaatteita sekä vanhanajan maaleja. Huhtikuun lopulla liike muuttaa ja uusi osoite löytyy Lidingösta.

Garbo Interiors, Brahegatan 21 (huhtikuun lopusta Stockholmsvägen 60, Lidingö).

3. Taivastele patsaita

Parinkymmenen minuutin matkan päässä keskustasta sijaitsee Millesgården, kuvanveistäjä Carl Millesin (1875–1955) ja hänen vaimonsa, maalari Olga Millesin (1874–1967) koti. Nykyisin Lidingön saarella toimii patsaspuisto, kotimuseo ja galleria. Lisäksi alueella on viihtyisä kahvila-ravintola.

Galleria Millesgården, Herserudsvägen 32, Lidingö. Matkusta metrolla Ropstenin asemalle, josta lähijunalla Torvsvikiin. Sieltä on muutaman sadan metrin kävely. Reitti on hyvin merkitty. (Kuva Yanan Li)
Sven-Harry Karlssonin taidemuseo, Eastmansvägen 10–12, Vasaparken.

4. Tirkistele keräilijän taloon

Rakennusmestari Sven-Harry Karlssonin messinkinen taidemuseo kiiltelee komeasti Vasaparkenin laidalla. Ajoita vierailu mieluiten lounasaikaan, sillä museon ravintolassa pääset nauttimaan paitsi italialaisista mauista myös seuraamaan värikästä asiakaskuntaa. Rakennuksen yläkerrassa odottaa upea kattoterassi sekä kopio Sven-Harryn entisestä kodista, jonne järjestetään päivittäin opastettuja kierroksia.

Sven-Harrys konstmuseum, Eastmansvägen 10–12

5. Laajenna reviiriä

Jos Södermalmin ydin ei enää anna uutta, jatka Mariatorgetilta pari pysäkkiä eteenpäin. Tulet Hornstulliin, jonka kadunvarsilla sijaitsee pieniä baareja ja ravintoloita. Varsinkin viikonloppuisin visiitti kannattaa. Silloin rantaan pystytetään markkinat, astetta kiinnostavampi kirpputori. Kauppiaiden lisäksi sinne ajaa kansainvälisiä herkkuja myyviä ruokavaunuja.

Hornstulls Strand 4−6. Hornstullin asemalta on pieni kävelymatka. Auki huhtikuusta lokakuuhun la−su, klo 11−17.

6. Eläydy eliitin arkeen

Kotimuseoissa on aina jotain kiehtovaa − niissä pääsee kurkistamaan, kuinka ihmiset ovat eläneet oikeassa ympäristössä. Walter ja Wilhelmina Hallwylin 1898 valmistunut välimerellinen ”palazzo” keskellä Tukholmaa on siis visiitin arvoinen. Upeasti sisustetussa talossa on Ruotsin ensimmäinen sähkövalaistus ja keskuslämmitys. Onpa sen uumenissa moderni marmorimaustein sisustettu kylpyhuonekin, joka myös lienee maan ensimmäinen lajissaan. Lisäksi rouvan posliinikokoelma on ihailtavan mittava.

Walter ja Wilhelmina Hallwylin kotimuseo, Hamngatan 4.

7. Pakahdu väreistä

Jos rakastat Indiskan sävymaailmaa ja etnistä tyyliä, piipahda Spitissä. Sen lisäksi, että Spiti myy House Doctorin ja Broste Copenhagenin kippoja ja kuppeja, se keskittyy marokkolaisiin mosaiikkipöytiin, välimerellisiin väreihin ja aasialaiseen tunnelmointiin. Sisustustuotteiden lisäksi saatavilla on kaikkea kivaa, joilla luot kylpylätunnelmaa.

Sisustusliike Spiti, St Eriksplan 2, Torsgatanin kulmassa. Kuva César Reis.

8. Heittäydy söpöstelemään

Östermalmilla, vain muutaman rakennuksen päässä Garbo Interiorsista, sijaitsee pieni Stilrummet-myymälä, jossa voi jatkaa romantiikkakohtausta. Tarjolla on kaikkea vähän patinoituneen koristeellista: enkelinsiipiä, peilejä, ruukkuja, lampetteja, tekstiilejä ja koruja. Liikkeellä on myös kattava nettipuoti, joka toimittaa Suomeen.

Sisustusliike Stilrummet, Brahegatan 19.

9. Yövy 1920-luvulla

Legendaarinen PUB-tavaratalo on hiljattain muutettu hotelliksi. Haymarket by Scandic kunnioit-taa perinteitä, ja hotelli on sisustettu taitavasti 20-lukua kunnioittaen. Art deco -henkinen cocktailbaari ihastuttaa yksityiskohdillaan ja tunnelmallaan, ja viereinen Gretas-kahvila on hatunnosto tavaratalossa ennen filmitähtiuransa alkua työskennelleelle Greta Garbolle. Sinne tukholmalaiset kokoontuvat nauttimaan lasillisesta salaatin ääressä. Huoneissa on vanhan ajan charmia, ryyditettynä kaikilla nykyajan mausteilla.

Haymarket by Scandicin huoneet ovat erilaisia, ja ne on sisustettu art deco -tyyliin.
Myös jutun avauskuva on Haymarket-hotellista. Osoite on Hötorget 13–15.

10. Hyppää katalogiin

DIS Inredning tekee koti- ja julkitilojen sisustuksia, ja sen kaksi liikettä ovat kuin kansainvälisestä sisustuskatalogista. Molemmissa myymälöissä pohjoismainen tyyli yhdistyy eurooppalaisiin ja yhdysvaltalaisiin trendeihin ja maustuu lopulta Aasia-vivahtein. DIS Limited -sarja on yrityksen oma merkki, johon kannattaa tutustua.

Sisustusliike Dis, Lästmakargatan 5 ja Humlegårdsgatan 14.

Lisää aiheesta:

Kommentoi »