Sisustajan tärpit Helsinki Design Weekille
Sisustus
Sisustajan tärpit Helsinki Design Weekille
Löytöjä, klassikoita, vau-elämyksiä ja ajattelemisen aihetta. Helsinki Design Week on jälleen vauhdissa. Kokosimme designviikon tärpit sisustajalle.
1.9.2016
 |
Avotakka

1. Kaupungilla näkyy ja tapahtuu

Berliiniläisen arkkitehtikollektiivin Plastique Fantastiquen installaatiossa Kolmen sepän patsaan ympärille nousee paineilmakupla. Designviikon loppuun eli 11.9. asti nähtävissä oleva teos superKOLMEMEN on osa HDW HOP -installaatiosarjaa, joka tuo yli kymmenen kotimaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden teosta ympäri Helsingin ydinkeskustaa.

2. Viikonlopun designmarkkinat

Jo perinteinen Design Market satoine myyjineen ja lukuisine löytöineen valtaa jälleen Kaapelitehtaan 3.–4. syyskuuta. Design Marketin rinnalle Ruoholahteen avataan tänä vuonna myös uusi New Market, jossa lanseerataan ja myydään uusia designtuotteita. Mukana on kiinnostavia kotimaisia sekä ulkomaisia designbrändejä Muutosta Paper Collectiveen. Muista myös Korjaamon Designmarkkinat 2nd Cycle. Mukana on kierrätysmateriaaleja tuotteissaan käyttäviä muoti- ja sisustusmerkkejä sekä Saa syödä! -hävikkiruokafestarit.

3. Seuraa johtajaa

Designmuseon Galleriassa avautuu kiehtova näyttely Virallinen. Se kertoo, minkälaista oli suomalainen 1970-luvun virallinen muotoilu presidentti Urho Kaleva Kekkosen myöhäiskaudella. Tutut kotimaisen muotoilun helmet aina Sarpanevalta Marimekkoon liitetään keskusteluun vallasta, hyvä veli -suhteista ja ajan ilmapiiristä muotoilussa. Näyttely kysyy, onko 70-luvun kulttuurissa yhtymäkohtia nykyhetkeen. Odottaako suomalainen muotoilukenttä edelleenkin suurta johtajaa? Kuva Designmuseo.

4. Myyntinäyttelyt: uutta ja vanhaa

Lokal Galleria Annankadulla kokoaa Bloom-myyntinäyttelyyn piensarjoja ja taidetta nuorilta tulevaisuudenlupauksilta. Mukaan on valittu lahjakkaita opiskelijoita neljästä suomalaisesta taide- ja muotoilukoulusta. Artek 2nd Cycle -myymälä puolestaan esittelee Alvar Aallon ikonisia huonekaluja pohjautuen juhlavuoden julisteeseen vuodelta 1975 sekä Aino Aallon Bölgeblick-käyttölasia Karhulan lasitehtaan mallistosta 1930-luvulta.

5. 3 x kattauksia uusin silmin

Kellohallissa muotoilijat Saija Halko ja Tuuli Saarelainen pohtivat näyttelyssään Kestit 11.9. asti, millainen on tulevaisuuden kattaus. Luvassa on astioita 3D-tulostetusta keramiikasta perinteiseen dreijaukseen.

Primitive Feast on Paja & Bureau -muotoilutoimiston Milanossakin esittelemä näyttely, joka herättelee Creat Space -galleriassa 9.9. alkaen kysymyksiä ihmisyydestä ja paikastamme luonnon kiertokulussa.

Hotelli- ja ravintolamuseossa Kaapelitehtaalla pääsee tutustumaan kuvasuunnistuksen avulla klassikkohotellien arkkitehtuuriin, sisustuksiin ja kattauksiin aina Hotelli Vaakunasta Alvar Aallon Savoyhin.

Lisätietoja:

Lue lisää:

Kommentoi »