Syksyn himotuimmat sisustushankinnat
Sisustus
Syksyn himotuimmat sisustushankinnat
Savulasia, keramiikkavaaseja ja amppeleita... Syksyn halutuimmat sisustusesineet lainaavat menneiltä vuosikymmeniltä. Ennen ostoksille lähtöä kannattaakin tehdä tutkimusretki kaappien perukoille.
31.8.2016
 |
Avotakka
Klassinen lepakkotuoli on palannut pohjoismaisiin olohuoneisiin. Ilmiö näkyi myös Seinäjoen asuntomessukohteissa. Monissa olohuoneissa komeili nahkainen, vuonna 1938 suunniteltu Pampa Mariposa -lepakkotuoli. Tuolia valmistaa nykyisin Cuero Design. Tämän syksyn uutuus on hamppukankaasta valmistettu istuin, jossa on nahkaiset vahvikkeet. 445 €,  Stockmann.
Pöytäliina on uusi koristetyyny. Liinojen avulla voi muunnella kattausta tai sovittaa ruokapöytä sopimaan huoneen muiden tekstiilien väreihin. Kuosiinkudotut kaksiväriset pellavaliinat viedään nyt käsistä kirpputoreilla. Jacquard-tekniikalla kudottu graafinen Set me Up -pöytäliina on puuvillaa. 98 €, House of Rym.
Mistä tunnistaa aidon viltin? Materiaali on villaa ja koristeena on käsin tehdyt reunaompeleet. Uutuusviltit lainaavat murretut sävynsä ja yksinkertaiset kuvionsa menneiltä vuosikymmeniltä. Pia Wallenin Cross-viltti 192 €, Room 21.
1950–70-lukujen värikäs keramiikka inspiroi nyt suunnittelijoita. Esineiden muhkeat muodot, röpelöiset pinnat ja maanläheiset värit ovat riemastuttava vastaisku pelkistetyn valkoisille sekä mustille kulhoille ja vaaseille. Ei ihme, että Kerman Saven rustiikkiset astiat ovat nyt kysyttyjä antiikkiliikkeissä. Kuvan vaasit, Bloomingville, Room 21.
Nahka on esineiden ykkösasuste. Kasvopeili ripustetaan seinälle nahkalenkillä, kukkavaasin ympärille kietaistaan kapea nahkavyö ja lipaston vetimet korvataan nahkalenksuilla. Amppelin narutkin ovat nyt nahkaa. Keraamiset amppelit, House of Rym.
Savulasi oli hitti 1980-luvulla teräsrunkoisten sohvapöytien kantena sekä palapeilien ja vaasien materiaalina. Nyt sumuinen lasi näyttää taas houkuttelevalta. House Doctorin pyöreä savunharmaa Lowa-vaasi 19 € ja korkea Cinth-vaasi 19 €, Barkshop.
Kommentoi »