Avotakka

Sisusta viihtyisä lastenhuone

Sisusta viihtyisä lastenhuone
Sisusta lastenhuoneesta viihtyisä valtakunta, jossa järjestyskin säilyy. Lue Avotakan vinkit ja tee pikkuväelle oma soppi!
Julkaistu: 25.6.2014

Sisusta lastenhuoneesta viihtyisä valtakunta, jossa järjestys säilyy.

1. Kun suuret linjat ovat huomiota herättävät, tavarapaljous uppoaa joukkoon. Lapset pitävät voimakkaista väreistä ja kuvioista. Maalaa esimerkiksi samalla värillä seinän alin kolmannes ja isot kalusteet. Paksu vaakaraita leventää huonetta. Hieman epätasaisiksi maalatut raidat ovat pehmeämmät kuin maalarinteipillä viivasuoriksi rajatut.

2. Rohkeatkin ratkaisut voivat olla pitkäikäisiä. Karsi lapsellisimmat söpöilyt, niin voit välttyä suurilta muutoksilta. Ei siis nalleja vaan yksiväristä tai neutraalia kuosia, kuten raitaa.

3. Suosi majamaisia soppeja. Tuunaa laudoilla vaikka vanha kerrossänky. Kevyemmät pesät saat ripustamalla katosverhon tyynykeon päälle tai reunustamalla kerrosvuoteen kankaalla. Jos maja on korkealla, sen alle mahtuu kirjoituspöytä.

4. Muista, että kaiken täytyy olla sopivalla korkeudella, vaikka käyttäjä kasvaa.

5. Siisteys säilyy, kun kaikelle on omat paikkansa. Lapsen on helppo raivata pikkutavarat erikokoisiin kannellisiin laatikoihin. Ne toimivat myös istuimina ja leikkitasoina.Hyödynnä seinäala: kiinnitä koreja ja nuppeja lapsen korkeudelle.

Kommentoi »