Sattumia ja samettia! Verhoilijamestarin harmaa valtakunta
Sisustus
Sattumia ja samettia! Verhoilijamestarin harmaa valtakunta
Samettisia, runsaita materiaaleja ja rakkaudella itse kunnostettuja huonekaluja. Niistä koostuu verhoilijamestarin ihana koti.
27.1.2017
 |
Avotakka
Äidinisänäidin sohva on kunnostettu rakkaudella ja verhoiltu violetilla sametilla. Seinällä on vanhoista kirjansivuista joulukoristeeksi koottu ruusuke. Siitä tuli niin kaunis, että se sai jäädä pysyvästi seinälle.
Hirsitalo on rakennettu vuoden 1865 tienoilla. Sininen nojatuoli on asukkaan eli verhoilijamestari Annina Pudaksen itse verhoilema. Hänen verhoiluliikkeensä nimi on Artemik.
Useimmat kalusteista ovat päätyneet kotiin sattumalta. Yksi niistä on muhkea nahkasohva, jonka asukas pelasti kaatopaikalle matkalla olleesta kuormasta.
Vanha hirsitalo on pikkuhiljaa kunnostettu kauttaaltaan perheen kodiksi. Annina Pudas ihastui alun perin sen hurmaaviin mittasuhteisiin ja "rappiohenkeen".
Suuren olohuoneen toisella laidalla on pyöreä ruokapöytä, jota kaunistavat eripariset tuolit.
Keittiö on kodin keskipiste. Sieltä on kulku sekä olo- että kylpyhuoneeseen. Asukkaat remontoivat keittiön vuonna 1998 ja ostivat sen kaapistot käytettynä putkimieheltään.
Sahaamalla ystävältä saatu, kaunispintainen sänky lyhyemmäksi syntyi kaunis laskutaso. Verhoilijamestarin sohva odottaa verhoilua samettisen peitteen alla.
Makuuhuoneen verhot on ostettu vanhasta koulusta, jossa oli ne olivat olleet näyttämön esirippuna. Sängynpääty on itse tehty.
Harmaa värimaailma jatkuu läpi talon, myös pikkuvessassa. Seinillä on vanhoja sanomalehden sivuja.
Olohuoneen mustan lipaston päällä on kunniapaikka perheen koiran löydölle. Vanha kallo oli koiralle suursaalis.

Lue lisää:

1 kommentti