Vaali vanhaa! Patinoitunut kirjoituspöytä kaunistaa kodin
Sisustus
Vaali vanhaa! Patinoitunut kirjoituspöytä kaunistaa kodin
Jos kotona on vanha, hurmaava kirjoituslipasto, tekee mieli unohtaa tekstiviestit ja sähköpostit. Patinoituneen kalusteen äärellä kirjeet kirjoitetaan käsin ja suljetaan sinetillä.
19.1.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Skånelaisen liki satavuotiaan omakotitalon suomalainen omistaja kerää huonekaluja talteen jopa roskalavoilta. Tämän kirjoituslipaston hän on saanut teini-ikäisenä naapuriltaan, ja se on kulkenut hänen mukanaan muuttokuormassa maasta toiseen. Nyt se odottaa olohuoneen nurkassa, että emäntä innostuisi kirjoittelemaan viestejä läheisilleen. Kuva: Minna Mercke-Schmidt
1800-luvulla rakennettu puutalo on sisustettu pääosin antiikkikalustein. Ne on jätetty alkuperäisiin väreihinsä, kuten viehkeä kirjoituslipasto salissa eli vihreässä huoneessa. Tila on saanut nimensä Duron Gammalsvenska-malliston Hudiksvalls Teater -tapetin värin mukaan.
Vanhan puutalon etätyöpiste on sijoitettu hiukan yllättäen kodin tilavaan, hiljattain remontoituun kodinhoitohuoneeseen. Klaffipiirongin tasolle kuuluu tietenkin lankapuhelin! Jugendhenkinen tapetti on William Morrisin Compton.
Kerrostalossa asuva pariskunta pitää yllättävistä tyyli- ja väriyhdistelmistä. Kodin työpiste on samalla myös perheenäidin bloggauspaikka. Klaffipiironki on pelastettu edesmenneen sukulaisen talosta ja entistetty upeaksi. Komea peili tuli sen mukana.
1800-luvun lopussa rakennettu kalastajatorppa on osa laajempaa pihapiiriä. Se on nykyään omistajiensa vapaa-ajankoti. Huonekalut ovat enimmäkseen alkuperäisiä. Kauniisti ootratun klaffipiirongin on tehnyt nykyisen emännän isoäidin isä 1900-luvun alussa. Myös kehto on puuseppä-papan taidonnäyte.
1800-luvulla rakennetussa omakotitalossa on monta oleskelusoppea, jotka on sisustettu hiukan eri tarkoituksiin. Työpöytänä on selkeälinjainen klaffipiironki, joka on ostettu paikalliselta asukkaalta. Taulu on Huuto.netistä, ja simpukankuoret puuvadilla ovat muistoja perheen rantalomilta.
Vanha klaffilipasto etsi pitkään paikkaansa äidin ja teini-ikäisten lasten rivitalokodissa. Sopiva paikka löytyi eteisen seinustalta vasta sitten, kun kalusteelle keksittiin tehdä vaalennuskäsittely. Nyt sen päälle voi tehdä nättejä asetelmia, jotka toivottavat sisään tulijat tervetulleiksi. Sirojen rokokoojalkojen väliin mahtuu lehtivarasto.
Omakotitalon olohuoneen seinustalle on sisustettu kodikas kirjoituspiste uusrenessanssipöytineen. Sekä huonekalut että muu rekvisiitta ovat iloisesti eri aikakausilta. Taulujen paikkaa on helppo vaihtaa, koska ne vain nojailevat seinään.
Perheen teini-ikäiselle tyttärelle on sisustettu oma soppi kerrostalo-olohuoneen nurkkaan. Se erotettiin muusta tilasta verholla. Jykevä, talonpoikaisbarokkia edustava klaffipiironki tuli kotiin vaihtokaupan yhteydessä.

Lue lisää:

Kommentoi »