Nostalginen peilipiironki henkii mennyttä aikaa
Sisustus
Nostalginen peilipiironki henkii mennyttä aikaa
Kerro, kerro kuvastin, ken on meistä kaunehin! Jokainen, joka kurkkaa kuvajaistaan näiden piironkien peileistä, tuntee itsensä nätiksi.
29.12.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Omakotitalossa asuvan pariskunnan sisustusresepti on yksinkertainen: valkoista valkoisella. Vaalean maalipinnan sai myös piironki, joka hankittiin Juthbackan antiikkimarkkinoilta Uudestakaarlepyystä. Siitä tuli upea peilipiironki, kun aviomies nikkaroi siihen tyyliin sopivan yläosan.
1800-luvun sukutilaa asuttaa nyt pariskunta, joka on muokannut talon vanhoja kalusteita mieleisikseen. Perheen äiti maalasi tumman piirongin valkoiseksi, jotta se sopisi paremmin tuvan valoisaan tunnelmaan. Kehyksessä on vanhoja kirjeitä, jotka löytyivät talon rakenteista julkisivuremontin yhteydessä.
Entinen VR:n asuinkasarmi on nyt lapsiperheen iloinen ja värikäs koti. Talossa oli jo valmiina joitakin vanhoja huonekaluja nykyisten asukkaiden muuttaessa sinne. Yksi niistä on siro peilipöytä, josta tuli pienellä kunnostuksella käytännöllinen meikkauspöytä makuuhuoneeseen.
Liki satavuotias talo maalla on sisustettu enimmäkseen perityin tai antiikkikaupoista hankituin huonekaluin. Niin myös perheen kouluikäisen tyttären huone. Hurmaava peilipiironki kuuluu kalustoon, jonka perheen äiti osti teini-ikäisenä asuessaan vielä kotona.
 Makuuhuoneen lipasto on perintö perheen äidin isoäidiltä. Valkoisen värinsä se sai 1970-luvulla. Peilin edessä on englantilaisen Wedgwoodin sinivalkoinen Jasperware-maljakko, joka löytyi mäntsäläläiseltä kirpparilta.
 1930-luvun talon olohuoneessa on kauniisti patinoituneet hirsiseinät. Tumma seinä on komea tausta valkoiselle piirongille, joka on saatu talon rouvan äidiltä. Ympäröivät taulut on kerätty kirpputoreilta.
 1800-luvun puutalo on täynnä viehkeitä yksityiskohtia ja hauskoja tarinoita. Eteisen pikkulipasto on perheen äidin lapsuudenkodista. Sitä kutsutaan leikkisästi housupöydäksi, koska alkuperäisellä omistajalla oli tapana säilyttää siinä alushousujaan. Peiliin yhdistettynä siitä tuli mainio kaunistautumispaikka.
Kaksikerroksisen talon kapea yläaula kaipasi yhtä kookasta kalustetta. Täydelliseksi löydöksi osoittautui peilipiironki, jonka talossa asuva nuoripari löysi nettihuutokaupasta. Vanha kirjoituskone on lahja vaimon isältä.
Mummo ei enää tunnistaisi entistä kampauspöytäänsä lapsenlapsensa käsittelyn jälkeen. Uusi omistaja maalasi kalusteen ovet ja laatikoiden etulevyt liitutaulumaalilla mustaksi. Maalin kuivuttua hän kuvioi pinnat valkoisella maalitussilla.
Upea peilipiironki ratkaisee osan siirtolapuutarhamökin säilytyspulmista. Kaluste on peräisin talon omistajan mummolasta Pohjanmaalta, uutta on vain valkoinen maali. Pikkumökkiin kelpuutetaan vain kauniita ja käytännöllisiä huonekaluja. Kun tavaraa on sopivasti, tilakin tuntuu riittävän paremmin.

Lue lisää:

Kommentoi »