Unelmien Talo&Koti

Leppoisia lukuhetkiä ja aterioita ilta-auringossa! Sarin perheen viihtyisä terassi on kuin toinen olohuone

Leppoisia lukuhetkiä ja aterioita ilta-auringossa! Sarin perheen viihtyisä terassi on kuin toinen olohuone
Sari Rantasen ja Petri Koppisen terassilla vietettiin kesäkauden avajaisia vappuna. Samalla kodin oleskelutilat saivat viisitoista lisäneliötä. Katetulle tilalle on käyttöä kaikkina vuodenaikoina.
Julkaistu: 16.7.2020
Vuonna 2003 rakennettu omakotitalo sijaitsee 1200 neliön tontilla Halikossa. Lasitettu terassi on 15 neliötä. Täällä viihtyvät Sari Rantanen, Petri Koppinen, Nea-tytär, 16, ja Lumi-kissa.
Terassin sohva on hankittu vuosia sitten raisiolaisesta huonekalukaupasta, joka nyt on lopettanut. Sari on heikkona nätteihin tyynyihin. Sohvapöydän tasona on siro vajan ovi, jonka Sari osti kirpparilta. Jaloiksi pääsivät vanhat tummuneet puulaatikot, joiden sisään jää säilytystilaa. Sari haluaisi löytää tilalle vanhan, nätin pikkupöydän. Valkoinen sivupöytä tuli muuttokuormassa Texasista.
Perhe toi Texasista kotiin monenlaisia jänniä sisustusesineitä ja jopa kiviä. Sari suunnittelee maalaavansa terassin ruskean seinän valkoiseksi kesäloma-askareenaan.
Aiemmin terassin sisustus saattoi vaihtua useinkin, kun nättejä tavaroita tuli vastaan kaupoissa tai kirpputoreilla. Nykyään Sari miettii jokaisen hankinnan tarkkaan. ”Terassilla toteutan itseäni vallattomammin kuin kotona, jossa värit ovat vuosien myötä vähentyneet.”
Sari ja Petri muuttivat Texasista Halikkoon vuonna 2010. He ehtivät asua Yhdysvalloissa kymmenen vuotta, ja siellä syntyi nyt 16-vuotias Nea-tytär. Nea tykkää viettää aikaa terassilla päivisin koulun jälkeen. Usein mukana on samanikäisiä kavereita. Illaksi terassi vapautuu vanhempien käyttöön. Varsinkin Sarista on ihana vetäytyä terassin sohvalle kirjan tai sisustuslehden pariin. Viisi vuotta sitten perhe hankki terassille Lumonin lasituksen. Katto siellä oli jo ennestään.
Lempivärit vaihtelevat. Nyt on sininen kausi.
Sari sävyttää kukatkin sisustukseen. Niissä on tänä kesänä sinertävä teema. Kesäkukat hän hakee Salon torilta ja maljakkokukat läheiseltä niityltä. Näillä mennään syksyyn saakka, sitten on aika vaihtaa uudet kasvit.
Neljä vuotta sitten Sari ja Petri jatkoivat talon kupeessa olevaa terassia niin, että ruokapöydälle tuli kunnon tila. Rautaisen pöytäryhmän he toivat Texasista. Räsymatot ovat kirpputorilta ja Finlaysonin istuinpehmusteet Halikon Design Hillistä. Suunnitelmissa on rakentaa terassin ympäri kevyt kaide, johon olisi viritetty manillaköyttä tukien varaan.
Sarin ja Petrin alkukesän herkku on kuusenkerkkäsalaatti. Kerkät he poimivat oman pihan kuusista. Koska kuuset kasvavat varjossa, kerkät pysyvät pehmeinä eli sopivan syötävinä jopa juhannukseen saakka.
Sari kattaa pöydän aina posliiniastioilla. Paperilautaset ovat pannassa. Hän sai muutaman Rörstrandin Mon Amie -lautasen aikoinaan lahjaksi ja tykästyi niihin niin, että osti itse lisää.
Omakotitalossa perhettä viehättää erityisesti avara, vehreä pihapiiri.
Suurin osa terassin sisustustavaroista on kirpputorilta. Vaa'an Sari osti Salon Secondhandmarketista. Se toimii edelleen, vaikka onkin nykyään ylennetty kukkatasoksi.
Aurinko paistaa pihalle aamusta iltaan. Keinu jää kivasti omenapuun varjoon. Kodin Terrasta hankittu keinu toimii tilanjakajana ja peittää näkymää talolta autokatokseen. Sarin isä hommasi tiilet keinun alle. ”Pelkäsimme, etteivät ne kestä pakkasta, mutta vahvoja näyttävät olevan.”
Sari ikuistaa terassinäkymiä ja -asetelmia mielellään kuviin. Kuvia voit katsella hänen Instagram-tililtään: @sari_rantanen_photography
1 kommentti