Viherpiha

Risupohja kukka-asetelman tueksi – helppo idea oman pihan antimista!

Risupohja kukka-asetelman tueksi – helppo idea oman pihan antimista!
Miten laakeaan astiaan saa tehtyä kauniin kukka-asetelman? Usein tukirakenteena käytetään kukkakauppojen myymää kanaverkkoa, mutta astialle hellempi ja ekologinen vaihtoehto löytyy omalta pihalta tai lähiluonnosta. Näin kokoat risupohjan!
Julkaistu 28.4.2022

Asetelmissa usein käytetty kanaverkko saattaa vahingoittaa astiaa. Hellävaraisempi ja ekologinen vaihtoehto on katkoa risuja tai puuvartisten kukkalajien ylimääräisiä varsia pätkiksi.

Lado pätkät astiaan kerroksittain ristikkäisiin suuntiin. Lukitse lopuksi risupohja useilla pystysuuntaisilla tikuilla.

Astian yli vedetyt teipit antavat pohjalle vakautta ja lisätukea kukille. Tarkoitukseen sopii mikä tahansa kosteutta kestävä teippi. Floristin teippiä myydään hyvin varustetuissa kukkakaupoissa.

Risupohja on helppo tehdä: lado vain astian pohjalle lomittain oksia ristikkäisiin suuntiin. Työnnä lopuksi tikkuja pystyyn risujen lomaan, jotta pohjasta tulee vakaa.

Muistathan jokamiehenoikeudet: jos keräät risuja luonnosta, nappaa mukaan vain maahan tippuneita yksilöitä, älä riivi niitä puista.

Valokuvaaja, taiteilija Kreetta Järvenpää kokosi risupohjan varaan kepeän juhlavan asetelman, jossa on muun muassa samettiruusuja, suklaakosmoksia ja daalioita. Kurkkaa lisää Järvenpään upeita asetelmia tästä jutustamme.
1 kommentti