Remonttikonkarin 8 oivallusta
Rakenna ja remontoi
Remonttikonkarin 8 oivallusta
Laadi aikataulu Excel-taulukolla ja etsi vesikalusteet poistomyynneistä. Monta remonttia tehneet konkarit jakavat parhaat neuvot vanhan asunnon uusimiseen.
15.11.2016
 |
Avotakka

1. Suunnittele asunnon pohja toimivaksi

Älä tyydy epäkäytännölliseen pohjaan. Mieti, mikä sopii tarpeisiisi. Käytä arkkitehdin ammattitaitoa järjestämään huoneiston neliöt parhaalla mahdollisella tavalla. Bonuksena saatat saada nerokkaat säilytysratkaisut. Arkkitehdillä on usein hyvä näkemys siitä, miten vaikkapa sokkeloinen koti saadaan avaraksi.

2. Säästät aikaa, kun et tee kaikkea itse

Remontointi on hidasta puuhaa. Jos haluat, että se on ohi nopeammin, palkkaa apua. Esimerkiksi pelkän purkumateriaalin poiskuljettaminen voi olla yllättävän työläs homma. Töissä, joissa on kyse ilmanvaihdosta, vedestä tai sähköistä, pitää kääntyä jo lakisääteisesti ammattilaisen puoleen. Myös kylpyhuoneen suunnitteluun voi olla järkevää pyytää apua sisustusarkkitehtitoimistolta, jos haluat saada tilasta aidosti toimivan.

3. Laadi tarkka aikataulu

Jos aiot tehdä suuren osan remontista itse, suunnittele työvaiheet tarkkaan. Excel-taulukko on hyvä työkalu. Kysele ammattilaisilta mahdollisista uudistuneista työtavoista tai -työjärjestyksistä. Ammatti-ihmisten neuvot materiaalien käyttäytymisestä ovat arvokasta informaatiota, sillä neuvojen avulla on helpompi saavuttaa hyvä lopputulos ja pysyä aikataulussa.

4. Muista viestiä urakoitsijoiden kanssa

Jokaisella urakoitsijalla on omat aikataulunsa ja työtapansa. Jotta työt sujuvat, informoi niiden kulusta kaikkia urakoitsijoita. Varaudu mahdollisiin vääriin tuotelähetyksiin tai myöhästymisiin, sillä ne vaikuttavat aikatauluun.

5. Vertaile hintoja, säästät jopa tuhansia

Käytä aikaa sisustusmateriaalien vertailuun. Ole valmis muuttamaan suunnitelmiasi, jos eteesi sattuu poistomyyntihelmiä tai lyömättömiä tarjouksia. Saatat säästää tuhansia euroja, jos tilaat kodinkoneet nettikaupoista ympäri Eurooppaa sekä ostat laattoja eri valmistajilta ja vesikalusteet poistomyynneistä.

6. Säilytä alkuperäisiä yksityiskohtia

Kunnioita asunnon rakennusajankohdan detaljeja. Säilytettävä asia voi olla vaikkapa 1950-luvun kodin puukeittiö tai 1920-luvun asunnon kattoruusukkeet eli rosetit. Ajan henkeen sopivat yksityiskohdat voivat olla juuri se piste i:n päälle, jota koti kaipaa.

7. Älä lintsaa työvaiheissa

Silmäsi tulee aina osumaan siihen kohtaan, jossa olet remonttia tehdessäsi oikaissut. Älä esimerkiksi jätä listojen laittamista viimeiseksi. Listatöissä, varsinkin isojen listojen kanssa, kolhii usein seiniä. Pohjamaalatut seinät on helppo paikata ja tasoittaa mahdollisista kolhuista.

8. Satsaa eteiseen

Etenkin lapsiperheessä tarvitaan runsaasti eteistilaa. Sisäänkäyntiin kannattaa siis varata tarpeeksi neliöitä, jotta kulkeminen on helppoa. Eteisessä pitää mahtua vaivatta pukemaan ja riisumaan ulkovaatteet. Tilaa tarvitaan myös vaatteiden ja asusteiden säilytykseen. Voisiko eteisen saada avarammaksi purkamalla jonkin seinän?

1920-luvulla rakennetussa asunnossa on kunnioitettu kauniita yksityiskohtia. Asukkaat poistivat vanhat ikkunalaudat, ja ammattimies teki tilalle kauniit smyygit. Kulmakaappi on siirretty keittiön tieltä huoneen toiseen päähän.
Asunnon pohja oli aluksi sokkeloinen. Remontissa se muutettiin avaraksi ja toimivaksi. Oleskelutilan yhteydessä on keittiö, jonka mustat kaapistot ovat HTH:n mallistosta.

Lue lisää:

Kommentoi »