5 vinkkiä pienen asunnon sisustamiseen
Sisustus
5 vinkkiä pienen asunnon sisustamiseen
Nokkelat kalusteet pelastavat paljon, kun neliöitä on vähän. Tehoyksiö on samaan aikaan keittiö, olohuone ja makuuhuone.
Julkaistu 9.11.2016
Avotakka

1. Hyödynnä seinänvierusta monikäyttöisillä kalusteilla. Seinän pituisen penkin kannen alle tai ulosvedettäviin laatikoihin saa paljon säilytystilaa. Leveämpi malli käy varavuoteesta, jonka petivaatteet voi kätkeä isojen selkänojatyynyjen täytteeksi. Kun ruokapöytä on penkin vieressä, erillisiä ruokapöydän tuoleja ei tarvita.

2. Klaffipöydän saa pois tieltä aina, kun sitä ei tarvita. Puusepällä voi teettää myös seinään kiinnitettävän pöydän, jonka jatko-osa taittuu alas. Näin pöytä toimii ilman jatko-osaa esimerkiksi aamupalapöytänä mutta riittää avattuna isommallekin porukalle.

3. Mitoita kaapistot ja hyllyt siten, että ne ulottuvat kattoon asti. Hyödynnä myös seinien hukkatila, kuten ikkunaseinä sijoittamalla ikkunan yläpuolelle hylly pikkutavaroille.

4. Parvi on paras tilansäästäjä, kun huonekorkeus on vähintään 290 cm. Perussääntö on, että parven ja katon väliin jää metri korkeutta. Parven alle voi sijoittaa hyvin esimerkiksi vaatehuoneen tai muuta säilytystilaa.

5. Seinään kiinnitetyt tai integroidut valaisimet eivät vie tilaa lattialta eivätkä pöydältä. Käännettävät valaisimet saa kohdistettua sinne, missä valoa kulloinkin tarvitaan.

Klaffipöytä ei vie tilaa silloin, kun se ei ole käytössä. Jatkopalan avulla tilaa on isommallekin porukalle.

Penkin sisälle saa säilytystilaa esimerkiksi varapatjoille. Kun penkki on riittävän leveä, sekin käy varavuoteesta.

Asiantuntija: arkkitehti Samppa Lappalainen

Lue lisää:

Kommentoi »