Raparperi ruukussa? Näillä ohjeilla kasvatus onnistuu parvekkeella tai terassilla
Piha ja puutarha
Raparperi ruukussa? Näillä ohjeilla kasvatus onnistuu parvekkeella tai terassilla
Reheväkasvuinen ja mehevän vihreälehtinen raparperi sopii näyttäväksi ruukkukasviksi parvekkeelle tai terassille. Ruukkuraparperin satoa voi korjata säännöllisesti.
Julkaistu 27.4.2016
Viherpiha

Näin kasvatat raparperia ruukussa

Lohkaise ruukkuun istutettava jakopala aikaisin keväällä vanhasta raparperikasvustosta. Raparperin taimia on hyvin saatavilla myös puutarhamyymälöissä.
Raparperi viihtyy kosteassa maassa, mutta liikakastelu voi mädättää juurakon. Salaojita kasvatusruukku esimerkiksi pienillä kivillä, ruukun kappaleilla tai kevytsoralla. Valitse raparperin kasvatukseen riittävän suuri, vähintään 25-litrainen ruukku, sillä pienempään astiaan istutettu kasvi kuivuu herkästi ja vaatii usein runsasta kastelua. Vielä suuremmassa ruukussa hyvin kestävä raparperi saattaa jopa selviytyä talven yli. Voit myös istuttaa raparperin ruukkuineen maahan syksyllä.
Istuta raparperi ravinteikkaaseen, tuoreeseen multaan. Aseta taimi niin syvälle, että lehtisilmut jäävät mullan peittoon. Kastele raparperia istutuksen jälkeen runsaasti ja huolehdi kastelusta läpi kesän. Raparperin taimi saattaa tarvita yhden kesän aikana jopa 750 litraa vettä. Kata ruukun multapinta kasteluveden haihtumisen ehkäisemiseksi.
Korjaa ruukkuraparperista satoa säännöllisesti, kun ruodit ovat sopivan paksuisia. Muista kuitenkin jättää kasvustoa riittävästi jäljelle, sillä liian innokas sadonkorjuu voi tyystin viedä raparperin kasvuvoiman.
Kommentoi »