Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Raastepöydästä voipi aloitella! 5 x ihanan rouskuva lisukesalaatti juureksista

Juureksista valmistetut salaatit ovat sekä ravitsevia että edullisia. Unohda kuitenkin tylsät ja kuivat raasteet ja kokeile tähän päivään viritettyjä maukkaan meheviä lisukesalaatteja.

2.3.2023

Pikkelöity porkkanaraaste

Pikkelöityä ja raastettua porkkanaa
Etikkaliemi paitsi maustaa, myös lisää porkkanaraasteen säilyvyyttä. Liemen kanssa lasipurkkiin pakattu raaste säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

4 annosta (gluteeniton, vegaaninen)

15 min + 30 min maustaminen

Ainekset:

  • 250 g porkkanaa
  • 1 kevätsipuli
  • ½ tl suolaa

Liemi

  • ¾ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl väkiviinietikkaa

Pikkelöity porkkanaraaste – ohje:

  1. Mittaa kaikki liemen aineet pieneen kattilaan ja lämmitä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Ota sivuun jäähtymään.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa monitoimikoneella tai mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi (julienne) tai raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipuli.
  3. Sekoita suola liemeen. Laita porkkanat ja kevätsipulit liemeen. Anna maustua viileässä puoli tuntia.
  4. Valuta kasvikset halutessasi tai tarjoa liemen kanssa.

Pähkinäinen selleriraaste

Selleriä ja maapähkinää raastesalaatissa
Raikasta selleriraaste omenalla. Maapähkinät tuovat salaattiin ruokaisuutta ja purutuntumaa. Raasteeseen sopivat myös juuripersilja ja palsternakka.

4–6 annosta (gluteeniton)

20 min

Ainekset:

  • ¾ dl maapähkinöitä
  • 400 g juuriselleriä
  • 1 hapahko omena
  • ¼ rku persiljaa hienonnettuna

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1–2 rkl sitruunanmehua
  • ½ rkl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Pähkinäinen selleriraaste – ohje:

  1. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Jätä jäähtymään.
  2. Kuori ja raasta sellerit. Kuori ja raasta omena. Sekoita sellerit, omenat ja persilja keskenään.
  3. Valmista kastike. Yhdistä majoneesi ja kermaviili tai ranskankerma ja lisää mausteet. Sekoita kastike raasteen joukkoon.
  4. Pyöräytä lopuksi joukkoon pähkinät, osan voi ripotella myös raasteen päälle.

Marokkolainen sitrus-lantturaaste

Kanelilla maustettua lantturaastetta
Lantturaaste saa uuden eksoottisen vivahteen, kun sen maustaa siirapilla, kanelilla ja juustokuminalla makean mausteiseksi. Saat salaatista juhlavamman lisäämällä hienonnettua korianteria ja minttua.

4–6 annosta (gluteeniton, vegaaninen)

20 min

Ainekset:

  • 1 (300 g) lanttu
  • 2 veriappelsiinia tai appelsiinia
  • ½ rkl vaaleaa siirappia
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ mustapippuria

Marokkolainen appelsiini-lantturaaste – ohje:

  1. Kuori ja raasta lanttu. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja hienonna lohkot.
  2. Sekoita lantturaaste, appelsiinit ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Palsternakkacoleslaw

Palsternakkaa coleslawsalaatin pohjana
Coleslawsalaatin makumaailma toimii täydellisesti palsternakan kanssa. Kokeile myös juuripersiljaa tai juuriselleriä.

4–6 annosta (gluteeniton, munaton)

15 min + 15 min maustuminen

Ainekset:

  • 500 g palsternakkaa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1½ rkl sinappia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl mustapippuria

Palsternakkacoleslaw – ohje:

  1. Kuori palsternakat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita kaikki mausteet kermaviiliin. Lisää kastike palsternakkaraasteeseen ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Paahdettu punajuurisalaatti

Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa
Syvän (ja vastustamattoman) maun salaisuus on punajuurien paahtaminen. Voit korvata vuohenjuuston sinihomejuustolla tai muulla maustetulla tuorejuustolla.

4–6 annosta (gluteeniton, munaton)

15 min + 30 min paahtaminen

Ainekset:

  • 500 g punajuuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rs (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • ½ rku persiljaa hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Paahdettu punajuurisalaatti – ohje:

  1. Pese punajuuret ja laita uunivuokaan. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi, 30–60 minuuttia, koosta riippuen. Anna jäähtyä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  3. Sekoita punajuuriraaste, vuohenjuusto ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt