Puolukkapallo on joulun hurmaavin koriste! Näin askartelet veikeän joulupallon itse

Puolukkapallo on joulun hurmaavin koriste! Näin askartelet veikeän joulupallon itse
Puolukkapallo sopii joulukuuseen tai vaikka ikkunalle. Eivätkös puolukanlehdet näytäkin hauskasti aivan suomuilta, ja väri on juuri oikea joulun vihreä!
Julkaistu 1.11.2019

Puolukkapallo – tarvikkeet:

  • Puolukanlehtiä
  • Lämpöliimapistooli tai pikaliimaa
  • Styroks- tai paperimassapalloja
  • Ohutta narua
  • Koristenauhaa.

Puolukkapallo askarrellaan näin

  1. Irrota puolukanlehdet varvuista. Tarvittava määrä riippuu pallon koosta. Kuvan palloon on käytetty useampi kymmenen lehteä.
  2. Liimaa lehdet yksitellen yläkulmastaan pallon pintaan. Aloita pallon pohjasta ja jatka kerroksittain ylöspäin. Kiinnitä lehdet lähekkäin, sillä lämmin huoneilma saattaa avata puolukan lehtiä kuin kävyn suomuja.
  3. Kun olet vuorannut pallon lehdillä, anna liiman kuivua hetki. Kiedo koristenauha rusetin muotoon ja sido sen keskelle sopivan mittainen narulenkki. Liimaa rusetti puolukkapallon yläosaan.
Kuumaliima on nopea työväline, mutta se polttaa helposti sormet ja tuoreet lehdet. Pikaliima tai lämpöliimapistooli ovat siksi tässä askartelussa parempia vaihtoehtoja.

Muistathan jokamiehenoikeudet!

Puolukan- ja mustikanvarpuja saa kerätä metsästä ilman maanomistajan lupaa vain pieniä määriä. Ilman maanomistajan lupaa saa kerätä myös maahan pudonneita käpyjä, havuja ja puiden oksia. Sammalta ja jäkälää ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa.

Lähde: Ympäristöministeriö.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
5 kommenttia