Miten poikkeukselliset ajat näkyvät tämän vuoden asuntomessujen kodeissa? Poimimme 6 ilmiötä

Miten poikkeukselliset ajat näkyvät tämän vuoden asuntomessujen kodeissa? Poimimme 6 ilmiötä
Muhkeat, hotellimaiset makuuhuoneet, työhuoneiden paluu ja kotikuntosalit tai -joogatilat. Pitkään jatkunut pandemia-aika näkyy Lohjan asuntomessuilla siinä, että kotien oleskelu- ja harrastetiloihin on nyt selkeästi panostettu.
Julkaistu: 13.7.2021

1. Lomalla kotona

Ikioma kotiretriitti! Hotelleista vaikutteita ottaneet makuuhuoneiden muhkeat sängyt ja kokolattiamatot asuntomessukodeissa eivät yllätä. Kun kotona on vietetty paljon aikaa, on tilat parasta suunnitella sellaisiksi, että niissä tekeekin mieli pysyä.

Miten tästä vuoteesta malttaa aamulla edes nousta? Kutsuvat petivaatteet ja runkopatja ovat Familonin. Kohde 4 Kastelli Veistos.
Hiljaa hiipien! Golvabian akustinen Akvarell-kokolattiamatto on Flooriasta. Kohde 8 Talo Sensu.

2. Ihan oikea työhuone

Käsi ylös, jos olet tehnyt poikkeusaikana töitä välillä keittiönpöydän ääreltä, välillä sohvalla oudossa asennossa röhnöttäen. Etätyöajan kaiut näkyvät messutaloissa: erilliset ja ovella suljettavat työhuoneet ovat ymmärrettävästi tehneet näyttävän paluun.

Ihan oikea ja toimiva kotikonttori on nyt monen haavelistalla. Katonrajaan sijoitetut String-hyllyt jättävät tilaa Vitran EA 118 -tuolille. Kalusteet ovat Artekista. Kohde 3 Kannustalon Suomi.
Ei mikään pimeä työskentelynurkkaus, vaan valoisa työhuone! Hayn kapea, tammipuinen työpöytä ei vie paljoa lattiatilaa, joten työhuoneessa mahtuu hyvin vaikka joogaamaan. Kohde 13 Jukkatalo Jalava.

3. Koti on tehty nauttimista varten

Kun paratiisirannat ja kaukokohteet ovat olleet haave vain, moni on toteuttanut kuluneen vuoden aikana kotihaaveitaan. Melkoisia kotiparatiiseja ovat myös messukotien lasitetut terassit, jotka laajentavat oleskelutilaa ulos.

Näissä maisemissa tekee mieli viettää hetki jos toinenkin. Kohde 5 Lohjan Saarenta.
Säkkituolilla kelpaa lekotella! Kohde 4 Kastelli Veistos.

4. Kun kaipaa omaa aikaa, voi sulkeutua erilliseen saunatupaan

Erillisen saunan yhteydessä oleva saunatupa muuntuu moneksi: siellä voi rentoutua ja tarvittaessa työskennellä. Saunatupa toimii myös vieraiden rauhallisena majoituspaikkana. Tällaisista erillisistä monitoimitiloista moni on korona-aikana haaveillut!

Saunatupa on pieni hengähdyspaikka kodin ulkopuolella. Tarjoiluvaunu, Tebian. Cello Pompula -matto, K-Rauta. Daybed, Matri. Kohde 15 Ainoa Fiksu.

5. Siltä varalta, jos jumppasali taas suljetaan...

Onko sinunkin pitänyt tehdä pieni raivaus olohuoneessa tai muussa tilassa ennen kuin saat joogamaton levitettyä maahan? Ikioma kuntosali tai joogahuone on arjen luksuspaikka.

Täällä on tilaa jumpata. Kohde 5 Lohjan Saarenta.
Boråstapeterin Serengeti-tapetti on omiaan rentouttamaan kiireisen mielen. Persoonallisen peilin on rakentanut mittatilaustyönä Lasilinkki. Kohde 16 Designtalo Idyll. Kuva: Hans Koistinen/Designtalo Idyll

6. Kotikylpylä korvaa kylpylämatkat

Saisiko olla zen-hetki vaahtokylvyssä? Ei ihme, että eristysaika on saanut monet haaveilemaan rauhallisista spa-tiloista kylpy- tai porealtaineen.

Luv-amme on Duravitin ja 316-kuparihanat ovat Gessin. Isot seinälaatat ovat Decor H:sta. Kohde 8 Talo Sensu.
Kommentoi »