Pipsa Hurmerinta rakastaa pullaa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Sunnuntai
Pipsa Hurmerinta rakastaa pullaa
Kokki Pipsa Hurmerinta rakastaa pullaa, vaikka leipookin sitä vapaa-ajallaan harvemmin. Täydellinen pulla on keskeltä mehevä ja sisältää jotain yllättävää.
Julkaistu: 4.10.2018

Pipsan lapsuudessa pullaa leivottiin harvoin, mutta jouluna leivottiin aina sahramipullaa. Itse hän leipoo noin kuusi kertaa vuodessa ja aina vain silloin, kun on mökillä ja ei ole muita velvollisuuksia.

- Tykkään bostonpullasta, koska en osaa tehdä kauniita pullia, enkä varsinkaan kauniita korvapuusteja. En vain osaa, en ymmärrä miten niistä saa kauniita. Siksi bostonpulla on täydellinen. Mitä rumempi se on, sitä kivemmalta se näyttää. Korvapuustissa on parasta kostea sisus, bostonpullassa ei paljon muuta olekaan. Siksi tykkään bostonpullasta, sinne väliin voi upottaa melkein mitä vaan ja sisus säilyy kosteana. Kun bostonpullan paistaa valurautaisessa paistinpannussa, lämpö jakautuu tasaisesti ja pullasta tulee täydellinen.

Hyvän pullan pitää olla keskeltä kostea

Pipsan mielestä tärkeintä leipomisessa on malttaa jättää taikina tarpeeksi löysäksi. Mitä löysemmäksi sen jätät, sen parempi siitä tulee. Paras taikina syntyy käsin vaivaten, tosin koneella vaivatessa taikina on helpompi jättää löysäksi.

– Syön pullaa ehkä 2–3 kertaa kuukaudessa. Tykkään pullasta, jossa on jotain yllättävää. Voisin syödä pullaa joka päivä, mutta tässä iässä ei siihen enää pysty lihomatta. Parhaimman tyydytyksen saan, kun syö sen yhden täydellisen pullan. Se riittää, enempää ei tarvita.

Pipsan mehevän bostonpullan ohjeen linkin löydät jutun lopusta.

Pipsan vinkit täydelliseen pullaan

  • Täydellinen pulla on sisältä hiukan raaka tai kostea, se on makea, mutta ei ylimakea. Se ei ole missään nimessä leivos. Hyvässä pullassa pitää olla aina jotain yllättävää.
  • Malta tehdä tarpeeksi löysä taikina.
  • Vaivaa kunnolla.
  • Lisää voi tai margariini huoneenlämpöisenä vasta loppuvaiheessa.
  • Nosta taikinaa noin 30 minuuttia ja pullana paistoastiassa vielä 20 minuuttia.
  • Paista bostonpulla valurautapannussa.
  • Muista myös syödä taikinaa!
  • Pullan leipomisessa malttia on valttia, mutta pulla tulee nauttia juuri uunista tulleena.

Pipsan mehevän omena-puolukka-bostonpullan ohjeen linkki löytyy tästä alta.

Kommentoi »